Παρασκευή, 23 Απρ 2021

Η πολιορκία του τελευταίου οχυρού

Από τη στιγμή που η υπαγωγή της πατρίδας μας στη μέγκενη των «δανείων δυνάμεων» κατήργησε εμπράκτως κάθε έννοια εθνικής κυριαρχίας και οι γκρίζοι υπάλληλοι της τρόικας -με την αρωγή ασπόνδυλων πολιτικών- γκρέμισαν μισθούς και συντάξεις, οι Ελληνες απέμειναν με ένα τελευταίο καταφύγιο: Την ακίνητη περιουσία τους. Ωστόσο, οι δυνάμεις που έχουν αναλάβει τη μοίρα της χώρας συμπεριλαμβάνουν στις προτεραιότητές τους και την υφαρπαγή των ακινήτων των Ελλήνων, τους καρπούς του μόχθου πολλών γενεών, οι οποίες ελευθέρωσαν κάθε τετραγωνικό εκατοστό της Ελλάδας πολεμώντας και θνήσκοντας υπέρ πατρίδος.

Οπως έγραψε χαρακτηριστικά η «δημοκρατία», ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θ. Σκορδάς «δίκην λαγού» άνοιξε άκαιρα το θέμα των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία, η οποία έχει πάρει παράταση για το τέλος του 2013. Ο κ. Σκορδάς είπε στη Βουλή ότι «κάποια στιγμή θα μπει αναγκαστικά ένα τέλος στην αναστολή των πλειστηριασμών» και διατύπωσε τον προβληματισμό του για τις προαναφερθείσες αναστολές «που σωρεύονται από το 2008 και το 2009».

Στη συνέχεια ο υφυπουργός προσπάθησε να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα, αλλά αυτό δεν είναι και τόσο εφικτό, αφού είναι διάχυτη η αίσθηση ότι άνοιξε μια συζήτηση που θίγει ένα τόσο λεπτό και ιερό θέμα: το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των πολιτών στη στέγαση!

Πέραν τούτου έγινε ακόμα μια… αβλεψία στο σχέδιο νόμου για τα «κόκκινα δάνεια», που έφερε η κυβέρνηση στη Βουλή. Καλύπτει μόνον όσους είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους. Δηλαδή, εκείνοι που έχουν πραγματικό, ζέον πρόβλημα με την ανταπόκριση στις οφειλές τους δεν έχουν ούτε στον ήλιο μοίρα ούτε προνόησε κάποιος να τους ελαφρύνει τα δανειακά βάρη.

Τέτοιου είδους «παραλείψεις» δεν περνούν απαρατήρητες από την κοινή γνώμη, η οποία, όσο κλιμακώνεται η κρίση, δείχνει να υιοθετεί άκρως τιμωρητική στάση για τους επιλήσμονες πολιτικούς.

Η κυβέρνηση έχει την υποχρέωση να μεριμνήσει για όλους τους πολίτες. Σε διαφορετική περίπτωση χάνονται και η έξωθεν καλή μαρτυρία και η εμπιστοσύνη των Ελλήνων προς εκείνους που υπόσχονταν πολλά…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ