Τετάρτη, 14 Απρίλιος 2021

Ιδού η συνταγή της επιτυχίας

Η πραγματοποίηση του Συνεδρίου της Ν.Δ. είναι καλή ευκαιρία συνολικού αναστοχασμού της ιδεολογίας της παράταξης. Ενα σημαντικό μέρος του ελληνικού προβλήματος, όπως αυτό εκδηλώνεται στην οικονομία, τον πολιτισμό, τη γλώσσα και την κοινωνία οφείλεται στην ιδεολογική σύγχυση που επικράτησε για αρκετό καιρό στο κόμμα. Σε ορισμένες περιπτώσεις δεν υπήρξε καν ιδεολογική σύγχυση, αλλά ηχηρό κενό-πλήρης απουσία πνευματικότητας, οράματος και συνέπειας λόγων και έργων. Την αποϊδεολογικοποίηση της Ν.Δ. την έχει πληρώσει πολύ ακριβά το κόμμα και πανάκριβα η Ελλάδα.

Η αποτυχημένη απόπειρα εξευμενισμού της Αριστεράς και οι ταπεινωτικές ικεσίες για την… ανοχή της αδιόρθωτης παράταξης, που σήκωσε τα όπλα εναντίον της πατρίδας μας, κλιμάκωσε την καλπάζουσα συλλογική νόσο, η οποία λίγο θέλει ακόμα για να μας εξαφανίσει από τον χάρτη των ζωντανών και ακμαίων εθνών. Το ζήτημα, όμως, δεν είναι να αποδοθούν ευθύνες για τον διασυρμό που υπέστη τότε η πολιτική έκφραση της Δεξιάς, αλλά η παλιννόστησή της στα γνώριμα, πάτρια εδάφη.

Ο τόπος της Ν.Δ. είναι οι καρδιές των υγιώς σκεπτόμενων Ελλήνων, των πιστών ορθοδόξων χριστιανών, των δημιουργών και διανεμητών αληθινού πλούτου, ο οποίος σχετίζεται με την παραγωγή και όχι τον κρατικοδίαιτο αέρα και τα δανεικά. Η ιδεολογία της Νέας Δημοκρατίας έχει οριστεί σαφώς από τους απλούς, σπουδαίους Ελληνες που τη στελεχώνουν και τη διατηρούν πρωταγωνίστρια του πολιτικού βίου με την ψήφο τους. Δεν χρειάζονται περισπούδαστες αναλύσεις αμπελοφιλοσόφων «επικοινωνιολόγων», για να υποδείξουν στους μαχητές της παράταξης τι να κάνουν και πώς να σκέφτονται.

Η Νέα Δημοκρατία είναι κόμμα πατριωτικό, αφοσιωμένο στην Ελλάδα και την ορθόδοξη πίστη μας. Οφείλει να υπερασπίζεται την επιχειρηματικότητα και να διευκολύνει κάθε ιδιωτική πρωτοβουλία που συμβάλλει στην παραγωγή πλούτου και τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Είναι αυτονόητο ότι στοχεύει στην ύπαρξη ενός σοβαρού κράτους, που θα εξυπηρετεί τους πολίτες και δεν θα τους καταδυναστεύει με γραφειοκρατικούς κυκεώνες και υψηλούς φορολογικούς συντελεστές. Αυτή είναι η συνταγή της επιτυχίας. Δεν είναι δύσκολη ούτε προϋποθέτει αρμαθιές διδακτορικών τίτλων από πανεπιστήμια της αλλοδαπής για να υλοποιηθεί και να απελευθερώσει τις δυνάμεις του έθνους.

Τα μόνα που χρειάζεται είναι η αποφασιστικότητα, η προσήλωση στον στόχο της επανάκτησης της εθνικής κυριαρχίας, η φαντασία και η ικανότητα των μπροστάρηδων του κόμματος να πείσουν τον λαό να ακολουθήσει το νέο συλλογικό όραμα.

Αν κάποιος ντρέπεται για αυτό που είναι και βρίσκεται σε δυσαρμονία με αυτό που πράττει, δεν πρόκειται να επιτύχει ποτέ κάτι άξιο λόγου. Η Ν.Δ. έχει κάθε λόγο να αισιοδοξεί και να υπερηφανεύεται για την ιστορία, τη διαδρομή, τα στελέχη και τις ιδέες της!

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ