Παρασκευή, 16 Απρίλιος 2021

Κλάσμα ανάπτυξης γινόμενο αστοχιών

Ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είναι ένας από τους πολιτικούς που κατέστησε το όνομά του συνώνυμο της ανυποληψίας λέγοντας το αμίμητο ότι ψήφισε το Μνημόνιο δίχως να το διαβάσει! Δυστυχώς για την πατρίδα μας, αυτός ο άνθρωπος συνεχίζει να παίζει ρόλο στα δημόσια πράγματα και να καταλαμβάνει θώκους της εκτελεστικής εξουσίας – με τα αναμενόμενα σε όλους αποτελέσματα. Το μοναδικό παράπλευρο κέρδος της κοινωνίας από τα έργα και τις ημέρες του κ. Χρυσοχοΐδη είναι ότι ενίοτε του ξεφεύγουν πικρές αλήθειες.
Οπως εκείνη που έγραψε η εφημερίδα μας στο άρθρο αναφορικά με τη συνάντηση του υπουργού Υποδομών με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας: «Τα έργα στους αυτοκινητοδρόμους πάνε καλά και το 70% βρίσκεται σε εξέλιξη, και ταυτόχρονα 7.000-7.500 είναι οι άμεσα εργαζόμενοι» είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης στον κ. Παπούλια, όταν ερωτήθηκε για την πρόοδο των δημόσιων έργων.
Οι αριθμοί που ανέφερε ο υπουργός Υποδομών είναι κατά πολύ χαμηλότεροι από τους αρχικούς υπολογισμούς του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, που υποσχόταν άμεση δημιουργία 30.000 θέσεων εργασίας και 60.000 θέσεων, έμμεσα, με την επανέναρξη της κατασκευής των αυτοκινητοδρόμων.
Ούτε λίγο ούτε πολύ αυτό που επιστρέφει στην κοινωνία ως «κέρδος» από τα δημόσια έργα είναι ένα ασήμαντο κλάσμα όσων υποσχέθηκε η κυβέρνηση και μπορεί να δικαιολογήσει την καχυποψία του κοινού για τις αισιόδοξες προβλέψεις, οι οποίες κατά καιρούς βλέπουν το φως της δημοσιότητας.
Οι ερμηνείες για την αναντιστοιχία προσδοκιών και πραγματικότητας είναι δύο: Είτε οι υπολογισμοί για το άνοιγμα θέσεων εργασίας ήταν εσφαλμένοι είτε εξ αρχής γνώριζαν οι ιθύνοντες πώς θα εξελίσσονταν τα πράγματα και πουλούσαν ψεύτικες ελπίδες.
Οποιαδήποτε εκδοχή κι αν ισχύει δεν τιμά τους εμπλεκόμενους υπουργούς. Η Ελλάδα δεν μπορεί να πορευτεί με ανθρώπους που είτε δεν ξέρουν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους είτε εμπαίζουν το κοινό προσδοκώντας μικροπολιτικά οφέλη. Το κλάσμα της όποιας ανάπτυξης έχουμε είναι το γινόμενο των αστοχιών υπουργών σαν τον κ. Χρυσοχοΐδη.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ