Τρίτη, 20 Απρίλιος 2021

Μεγαλοσχήμονες τζαμπατζήδες

«Την ώρα που, με βάση τα επίσημα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ., οι Ελληνες ζουν έναν καθημερινό εφιάλτη με περικοπές μισθών, συντάξεων και κοινωνικών παροχών, και ενώ η ανεργία συνεχίζει να καλπάζει, στο υπουργείο Εξωτερικών “αγρόν αγοράζουν”, δείχνοντας ότι η κρίση δεν τους επηρεάζει στο ελάχιστο. Ενδεικτική η περίπτωση έγκρισης χρηματικού ποσού 699 (!) ευρώ για την προμήθεια κινητού τηλεφώνου (πιθανόν του νέου iPhone 6, που ακόμη δεν έχει έρθει επισήμως στη χώρα μας)».
Με τα παραπάνω άρχιζε το ρεπορτάζ της «δημοκρατίας» για τις ανεκδιήγητες αποφάσεις του υπουργείου Εξωτερικών, στο οποίο προΐσταται ο Βαγγέλης Βενιζέλος. Ενώ όλοι οι πολιτικοί και οι προϊστάμενοι τομέων της Δημόσιας Διοίκησης οφείλουν να δίνουν το καλό παράδειγμα στους πολίτες, πράττουν το ακριβώς αντίθετο: Δαπανούν άσκοπα και προκαλούν συστηματικά το κοινό αίσθημα.
Από τέτοιου είδους κινήσεις φανερώνουν πόσο λίγο ταυτίζονται με τον ελληνικό λαό, που πληρώνει αδρά το μεγάλο τίποτα το οποίο προσφέρουν στα κοινά οι μεγαλοσχήμονες τζαμπατζήδες.
Είναι ηλίου φαεινότερον ότι τα πρόσωπα που ανέχονται, ενθαρρύνουν και εγκρίνουν τέτοιου είδους δαπάνες δεν μπορούν να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν τις πολιτικές για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Το ενδιαφέρον τους περιορίζεται σε… αναζητήσεις οι οποίες δεν σχετίζονται με τον δημόσιο βίο και τη στοιχειώδη αίσθηση υπευθυνότητας που πρέπει να διέπει τους λειτουργούς της εκτελεστικής εξουσίας.
Ετι δε, δείχνουν και μια ασυγχώρητη «ελαφρότητα» όσον αφορά το απαραβίαστο των συνομιλιών τους. Ως γνωστόν, τα φορητά τηλέφωνα τελευταίας τεχνολογίας, που έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο και είναι «παραφορτωμένα» με εφαρμογές, δεν είναι και τα πλέον… ασφαλή. Συνεπώς, οι υπηρεσιακοί παράγοντες (πολλώ δε μάλλον ο ίδιος ο υπουργός Εξωτερικών) πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί στις επιλογές των τηλεφωνικών συσκευών τους.
Η αποκάλυψη της συγκεκριμένης δαπάνης θα ήταν μια εξαιρετική αφορμή για σκωπτικά σχόλια και χιούμορ, αν δεν αφορούσε τη χώρα μας και αν δεν πλήρωνε ο λαός μας τις αθλιότητες των διαχειριστών της μοίρας του.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ