Δευτέρα, 12 Απρίλιος 2021

Ο λογαριασμός στα κορόιδα…

Υποτίθεται ότι οι εκπρόσωποι του λαού είναι έτοιμοι, πρόθυμοι και από καιρό αποφασισμένοι να θυσιάσουν πολλά για το κοινό καλό. Αυτά στα λόγια. Οι πράξεις τους λένε άλλα. Οτι δίχως δεύτερη σκέψη στέλνουν τον λογαριασμό για τα λάθη, τις παραλείψεις και τις δημόσιες σχέσεις τους στα συνήθη υποζύγια, στους φορολογούμενους πολίτες.
Στο πνεύμα των προαναφερθέντων είναι το πρωτοσέλιδο θέμα της «κυριακάτικης δημοκρατίας» με τίτλο «Ο… Λοβέρδος των Ανωγείων». Η εφημερίδα μας αναφερόταν σε μια ανάρτηση στον κυβερνητικό ιστότοπο Δι@ύγεια, το οποίο μας ενημέρωνε για τη «δέσμευση πίστωσης 700 ευρώ για την κάλυψη δαπανών μετακίνησης του υπουργού Παιδείας κ. Λοβέρδου Ανδρέα, ο οποίος θα μεταβεί στο Ηράκλειο στις 2-4/7/2014 για υπηρεσιακούς λόγους».
Σχετική με τούτη την καταχώριση στη Δι@ύγεια ήταν και μια άλλη απόφαση για τη δέσμευση 2.000 ευρώ για τους συνεργάτες και τα μέλη ασφαλείας που συνόδευαν τον υπουργό Παιδείας – χωρίς να αναφέρεται πόσοι είναι αυτοί. Εν τω συνόλω, οι φορολογούμενοι χρεώθηκαν 2.700 ευρώ· ποσό μικρό σε σύγκριση με τις θηριώδεις δαπάνες της προμνημονιακής περιόδου. Και ίσως να ήταν και δικαιολογημένο, αν οι λόγοι της παρουσίας του κ. Λοβέρδου στην Κρήτη ήταν υπηρεσιακοί.
Ηταν όμως; Οπως αποκαλύφθηκε, πέραν των υπηρεσιακών λόγων, ο κ. Λοβέρδος βρέθηκε στον Αϊ-Γιώργη τον Εθελοντή, στον Ψηλορείτη, για μια βάφτιση!
Σε απάντηση του θέματος της εφημερίδας μας, ο κ. Λοβέρδος είπε: «Επειδή τα απαξιωτικά και άδικα σχόλια της εφημερίδας σας στηρίχτηκαν σε κάποιο “κοσμικό” γεγονός, διευκρινίζουμε ότι αργά το βράδυ ο Α. Λοβέρδος, στον ελεύθερο χρόνο του, επισκέφτηκε σε μιτάτο των Ανωγείων φιλική του οικογένεια, που διοργάνωνε ανοιχτή εκδήλωση, η οποία μάλιστα λόγω πένθους δεν είχε μουσική».
Η τοποθέτηση του υπουργού Παιδείας δεν απαλύνει τις εντυπώσεις, που έχουν ήδη δημιουργηθεί στον λαό. Το γεγονός ότι η «ανοιχτή εκδήλωση» δεν είχε μουσική δεν είναι τόσο… καταλυτικό όσο θα επιδίωκε. Ούτε μείωσε το κόστος του ταξιδιού του.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ