Κυριακή, 18 Απρίλιος 2021

Ο νεο-οθωμανισμός του Βερολίνου

Η Γερμανία δεν λειτουργεί μόνο ως δύναμη οικονομικής κατοχής της Ελλάδας, αλλά και ως αποσταθεροποιητικός παράγοντας ολόκληρης της γηραιάς ηπείρου. Τα σχέδια που εξυφαίνονται στην πρωτεύουσα της «ατμομηχανής» της Ευρώπης στρέφονται ευθέως εναντίον του τρόπου ζωής των πολιτών του Νότου και είναι αντίθετα με τη διατήρηση των βασικών χαρακτηριστικών της ταυτότητας του δυτικού πολιτισμού. Οπως έγραψε χαρακτηριστικά η εφημερίδα μας, επικαλούμενη τηλεγράφημα του διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters, «η Γερμανία προτίθεται να κάνει στροφή 180 μοιρών με την άρση της αντίθεσής της αναφορικά με τις νέες ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας με την Ε.Ε.».

Το Reuters δεν δημοσιοποίησε αυτή την εκτίμηση αυθαιρέτως, αλλά στηρίχτηκε στα λόγια «πηγής που πρόσκειται στη γερμανική κυβέρνηση».

Δεν είναι τυχαίο ότι σήμερα αναμένεται να εξεταστεί από τις χώρες-μέλη της Ε.Ε. η έκθεση της Κομισιόν στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της Ε.Ε., όπου θα αποφασιστεί αν θα ανοίξει το κεφάλαιο της περιφερειακής πολιτικής και για την Τουρκία. Σ’ αυτή τη συγκυρία έρχεται η «διαρροή» περί αλλαγής πλεύσης της γερμανικής πολιτικής για τις «ευρωπαϊκές προοπτικές» της βαθιά αντιδημοκρατικής Τουρκίας.

Η διγλωσσία της γερμανικής κυβέρνησης, αν και γενικά πρέπει να θεωρείται δεδομένη σε όλα τα επίπεδα, στην περίπτωση της εισδοχής της Τουρκίας στην Ε.Ε. εντυπωσιάζει. Κάθε καλόπιστος παρατηρητής σίγουρα αναρωτιέται πώς είναι δυνατόν να συζητηθεί καν η είσοδος της Τουρκίας -μιας χώρας που καταπιέζει μειονότητες και κατέχει σχεδόν το ήμισυ του εδάφους της Κύπρου- στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Είναι εξωφρενικό η χώρα που κατευθύνει την πολιτική της Ε.Ε. να μεθοδεύει την εισδοχή σε αυτήν μιας μουσουλμανικής περιφερειακής δύναμης που αριθμεί 76.000.000 πολίτες με εντελώς ασύμβατη -προς τις αρχές και τις αξίες μας- κοσμοαντίληψη.

Φυσικά, για την Ελλάδα αυτό το ενδεχόμενο αποτελεί την προσωποποίηση του εφιάλτη! Ειδικά αν συνυπολογιστεί το δικαίωμα των Ευρωπαίων πολιτών στην ελεύθερη διακίνηση και εγκατάσταση σ’ οποιαδήποτε χώρα της Ε.Ε. επιθυμούν. Ο διαφαινόμενος νεο-οθωμανισμός του Βερολίνου είναι βόμβα στα θεμέλια της Δύσης!

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ