Δευτέρα, 1 Μαρτίου 2021

Οι Αλβανοί δημεύουν ορθόδοξες εκκλησίες

Εχουν αντιληφθεί οι λύκοι την αδυναμία μας και θέλουν να προλάβουν να αρπάξουν όσα κομμάτια μας μπορούν… Ο φανατικός ανθέλλην και ψυχικά ασθενής πρωθυπουργός της Αλβανίας (βλ. «δημοκρατία», 04/11/2017) δεν έχει σταματήσει ούτε ημέρα να αμφισβητεί εμπράκτως τα εθνικά δίκαια του Ελληνισμού. Από τη μία, προωθεί τις παράνομες και εξωφρενικές αξιώσεις των απογόνων των Τσάμηδων, των συνεργατών των ναζί, και, από την άλλη, γκρεμίζει ακίνητα των Ελλήνων της Χειμάρρας και αμφισβητεί ακόμα και τα σύνορα της πατρίδας μας. Τώρα κλιμακώνει τις προκλήσεις εναντίον μας επιδιώκοντας να κόψει τον ομφάλιο λώρο της ελληνικής εθνικής μειονότητας της Αλβανίας με την Ορθοδοξία, και θεσπίζει εισιτήριο «επίσκεψης» στις εκκλησίες!

Το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της «κυριακάτικης δημοκρατίας», μεταξύ άλλων, ανέφερε τα εξής: «Την περίοδο που οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών Κοτζιάς και Μπουσάτι επιχειρούσαν “προσέγγιση” στην Κρήτη, στην ιστοσελίδα του Ινστιτούτου Πολιτιστικών Μνημείων του υπουργείου Πολιτισμού δημοσιοποιήθηκε ανακοίνωση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Αυλώνας που ενημέρωνε τους ενδιαφερομένους ότι θεσπίζονται “εισιτήρια επίσκεψης μνημείων και αρχαιολογικών χώρων” (!) στην περιοχή δικαιοδοσίας της. Πρόκειται για νέα ευθεία προκλητική επίθεση του καθεστώτος Ράμα στην αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας, καθώς η πρωτοβουλία συνιστά πράξη δήμευσης -και χρήσης από τρίτους- ξένης ιδιοκτησίας, αφού οι βυζαντινοί ιεροί ναοί ανήκουν στην Εκκλησία. Με την ενέργεια αυτή, το υπουργείο Πολιτισμού παρακρατεί όσους ορθόδοξους ναούς μπορεί, με πρόσχημα την οικονομική αξιοποίησή τους».

Φυσικά, η πρώτη αντίδραση σε αυτή την ιερόσυλη απόπειρα δήμευσης των ιερών και των οσίων των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου πρέπει να προέλθει από σύσσωμη την Ιεραρχία της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως πρώτο, η Εκκλησία της Ελλάδος, η Αρχιεπισκοπή Αλβανίας και όλος ο ορθόδοξος κόσμος έχουν υποχρέωση στον Χριστό και τον λαό να μην επιτρέψουν να επιβληθεί… εισιτήριο για την είσοδο στους χώρους λατρείας.

Επίσης, πρέπει να πράξει τα δέοντα το -συνήθως αμήχανο- ελληνικό κράτος. Αν το αφήσει και αυτό αναπάντητο, η αποθρασυμένη Αλβανία θα κλιμακώσει και θα φτάσει την κατάσταση στο μη περαιτέρω.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ