Δευτέρα, 12 Απρίλιος 2021

Οι πυλώνες καταρρέουν

Πριν από δύο χρόνια, στις 08/10/2012, το άρθρο της στήλης είχε τίτλο «Τα σφάγια της τρόικας» και αφορούσε τις περιβόητες «κόκκινες γραμμές» που διαρκώς έθεταν και διαρκώς λησμονούσαν οι κυβερνήσεις του Μνημονίου. Μεταξύ άλλων, αναφέρονταν τα εξής:
«Οι κόκκινες γραμμές της κοινωνίας είναι εντονότατες, ξεκάθαρες. Η εξής μία: το δικαίωμα στη ζωή, στην περιουσία και την αξιοπρεπή διαβίωση. Αυτό το όριο έχει προ πολλού ξεπεραστεί και οι Ελληνες, ακόμα και αν ήθελαν, δεν θα μπορούσαν να παραδοθούν αμαχητί στους εγκληματίες με τα λευκά κολάρα, που επιδιώκουν την αφρικανοποίηση του τρόπου ζωής μας και τον αφανισμό του λαού. Το ένστικτο της επιβίωσης είναι μακράν ισχυρότερο των παραινέσεων, των εκβιαστικών διλημμάτων και των προπαγανδιστικών πυροτεχνημάτων».
Δύο χρόνια πέρασαν από τις διαπιστώσεις της εφημερίδας μας και η πολιτική που οδηγεί στην αφρικανοποίηση του τρόπου ζωής μας εφαρμόζεται κανονικά. Το πρόγραμμα εξαθλίωσης του πληθυσμού και μετατροπής του έθνους μας σε μια παρακμάζουσα και γερασμένη κοινωνία εξελίσσεται, και τα δεινά αποτελέσματά του γίνονται ολοένα και πιο εμφανή σε όλους μας.
Οι βασικοί πυλώνες κάθε εθνικού συνόλου είναι η Υγεία, η Ασφάλιση και η Παιδεία. Για την Υγεία δεν χρειάζεται να γίνει μνεία – ειδικά από τη στιγμή που το κράτος έφτασε στο σημείο να θεωρεί τις προληπτικές εξετάσεις… πολυτέλεια. Η ασφάλιση λειτουργούσε κάποτε κανονικά μόνο στον τομέα των εισπράξεων των οφειλών των (αναγκαστικά) ασφαλισμένων. Τώρα, ούτε σε αυτόν υπάρχει κάτι άξιο λόγου. Ταμεία υπό κατάρρευση, συντάξεις πείνας, μηδενικές παροχές.
Και η Παιδεία δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση στον γενικό κανόνα. Ενδεικτικά αναφέρεται αυτό που έγραψε η «δημοκρατία»: «Εκθεση του δικτύου Euridice, η οποία συντάχθηκε για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αποδεικνύει ότι οι εκπαιδευτικοί της χώρας μας όχι μόνο είναι οι πιο κακοπληρωμένοι στην Ευρώπη, αλλά καταγράφουν και τις μεγαλύτερες απώλειες στην αγοραστική δύναμή τους».
Ηθικό δίδαγμα: Η λάθος συνταγή σκότωνε και συνεχίζει να σκοτώνει τον… ασθενή.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ