Κυριακή, 11 Απρίλιος 2021

Οι ταξιτζήδες ως αντίπαλοι

Η Αριστερά δεν μπορεί και δεν θέλει να «ρίξει» καμία κυβέρνηση. Δεν πείθει, δεν εμπνέει, δεν έχει καμία αξιοπιστία και εν πολλοίς φαντάζει τόσο επικίνδυνη όσο και αστεία. Μπορεί να οριστεί ως διαχειρίστρια της εξουσίας. Μπορεί να πάρει τα… κλειδιά των υπουργείων, αλλά δεν είναι σε θέση να κάνει την ανατροπή. Ο λόγος; Παλιός, σαν τα ανθρώπινα ελαττώματα. Σημαίνοντα στελέχη της ασχολούνται περισσότερο με τα εκθαμβωτικά χαρτοφυλάκιά τους, τις αμύθητες καταθέσεις τους και την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας τους παρά με τον λαό.

Είναι προφανές ότι σήμερα, που έκαστος πολίτης έχει πρόσβαση σε μεγάλο όγκο πληροφοριών, δεν πείθουν οι… εκατομμυριούχοι ως επαναστάτες ποπολάροι. Ειδικά στην εποχή μας, ο πλούτος δύσκολα αποδεικνύεται, αλλά εξίσου δύσκολα μπορεί να κρυφτεί.

Εκείνοι που πείθουν και διαθέτουν την «κρίσιμη μάζα» και την επικοινωνιακή ισχύ να καταφέρουν καίριο πλήγμα στην εκάστοτε κυβέρνηση είναι οι ταξιτζήδες! Οσο παράδοξο κι αν φαντάζει το παραπάνω, είναι ακριβές και έχει αποδειχθεί αρκετές φορές στο παρελθόν. Οσοι εργάζονται στα ταξί -είτε είναι ιδιοκτήτες αδειών είτε απλά οδηγοί- υπό μία έννοια υποκαθιστούν τις αστικές συγκοινωνίες, μια και τα δρομολόγια είναι αραιά και η οργάνωσή τους παραμένει ελλιπής.

Τα ταξί, θέλοντας και μη, λειτουργούν ως… κινητές διαφημιστικές εταιρίες και γραφεία επικοινωνίας. Αρα η θετική ή αρνητική στάση του επαγγελματία απέναντι στην εξουσία μπορεί να επηρεάσει αποφασιστικά το εκλογικό αποτέλεσμα.

Οποιος επικεφαλής κυβέρνησης αποφασίσει να στρέψει εναντίον του μερικές δεκάδες χιλιάδες επαγγελματίες, που έρχονται καθημερινά σε επαφή με εκατομμύρια ψηφοφόρους, θα πρέπει να έχει ζυγίσει πολύ καλά την τολμηρή απόφασή του.

Τα προαναφερθέντα κρίθηκαν σκόπιμα να επισημανθούν διότι, όπως έγραψε η «δημοκρατία», ο Θύμιος Λυμπερόπουλος καταγγέλλει ότι ο υπουργός Εργασίας κ. Βρούτσης σνομπάρει τους ταξιτζήδες, δεν καταδέχεται να συναντηθεί μαζί τους και εκείνοι αγωνιούν. Εχουν οφειλές στον ΟΑΕΕ και, αντί να βρουν ανοιχτές πόρτες για συνεννόηση, ώστε να κάνουν ρύθμιση, βρίσκουν ειδοποιητήρια από το ασφαλιστικό ταμείο τους…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ