Δευτέρα, 19 Απρίλιος 2021

Οψιμες ευαισθησίες και πολιτική επιβίωση

Θέματα όπως η αναστολή λειτουργίας της ΕΡΤ, τα αίτια και οι αυτουργοί που την οδήγησαν στο λουκέτο και η αναζήτηση ορθού τρόπου στελέχωσης και λειτουργίας της όποιας νέας δομής τη διαδεχτεί είναι σημαντικά. Απασχολούν την κοινή γνώμη. Αγγίζουν ένα μεγάλο κομμάτι του λαού και επηρεάζουν το πολιτισμικό προϊόν της χώρας. Ομως, δεν μπορούν να δικαιολογήσουν την εμμονή ορισμένων να αναδείξουν αυτά τα ζητήματα σε αιτία για ξέσπασμα «εθνικής κρίσης».Θα μπορούσε κάποιος να κατανοήσει την όψιμη ευαισθησία του κ. Βενιζέλου και του κ. Κουβέλη, αν η ως τώρα στάση τους ήταν συνεπής. Κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί. Στην Ελλάδα έχουν γίνει σημεία και τέρατα και οι κ. Βενιζέλος και Κουβέλης δεν έδειξαν να ενδιαφέρονται.

Οταν ο ιδιωτικός τομέας στενάζει από τα χαράτσια και τις πολιτικές που επινόησε ο ηγετίσκος του θνήσκοντος ΠΑΣΟΚ και το έθνος προσβάλλεται από τις αρνήσεις των ελληνικών ολοκαυτωμάτων από τους Τούρκους, στις οποίες προβαίνει η κυρία Ρεπούση, εκλεκτή του κ. Κουβέλη, ο πολίτης δύσκολα μπορεί να πειστεί ότι οι δύο συγκυβερνώντες «είδαν το φως το αληθινό» στη διάσωση του υπάρχοντος σχήματος της κρατικής ραδιοτηλεόρασης.

Οταν η τρόικα αρνείται τα αυτονόητα -όπως η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση-, οι… εμπροσθοφύλακες του αγώνα για την ΕΡΤ σιωπούν. Οταν η κατεστημένη γραφειοκρατία της Αριστεράς μπαίνει φραγμός σε κάθε επενδυτική προσπάθεια, οι κ. Κουβέλης και Βενιζέλος δεν ενοχλούνται. Ούτως εχόντων των πραγμάτων, φαντάζει από εξωπραγματικό έως ύποπτο και επιλήψιμο να κηρύσσουν «ανένδοτο αγώνα» αξιοποιώντας ως πρόφαση τη διατήρηση «ως έχει» ενός οργανισμού του Δημοσίου.

Οι προαναφερθέντες συμμέτοχοι στην τρικομματική κυβέρνηση έχουν σημαντικό μερίδιο ευθύνης για την εικόνα που παρουσιάζει η κατάσταση της χώρας. Κάθε νοήμων άνθρωπος δεν μπορεί να πειστεί ότι αποφάσισαν να στυλώσουν τα πόδια σ’ ένα θέμα όπως η ΕΡΤ.

Είναι προφανές. Οι επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜ.ΑΡ. αδιαφορούν για οτιδήποτε άλλο πέρα από την πολιτική επιβίωσή τους. Κι αυτήν ακριβώς υπονομεύουν…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ