Κυριακή, 11 Απρίλιος 2021

Τα του Στρατού στον Στρατό

Σοκ προκάλεσε στους Ελληνες -στρατιωτικούς και μη- η αποκάλυψη για το «δόγμα Ρεπούση» που επιβάλλεται διά νόμου στη διδασκαλία της Στρατιωτικής Ιστορίας στους αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων. Οπως έγραψε η εφημερίδα μας, «τα στοιχεία που φέρνει στο φως καταγγελία απορριφθέντος υποψήφιου καθηγητή είναι εξόχως αποκαλυπτικά και καταδεικνύουν πρόσωπα που πρωτοστάτησαν στη δημόσια υπεράσπιση του κατάπτυστου βιβλίου της Μαρίας Ρεπούση, ανθρώπους που αποδέχονται την προσωνυμία “Δημοκρατία της Μακεδονίας” για τα Σκόπια, διαπρύσιους κήρυκες του Σχεδίου Ανάν και “προσωπικότητες” που κατήγγειλαν διεθνώς την Ελλάδα ως “συνένοχη” για τη σφαγή στη Σρεμπρένιτσα!»
Το παρασκήνιο σ’ αυτήν την υπόθεση είναι έντονο και άπτεται της εθνικής ασφαλείας της χώρας. Κύκλοι με γνωστή (σε όλους) εθνοαποδομητική δράση προσπαθούν να αποκτήσουν ιδεολογική ηγεμονία σ’ έναν χώρο όπου θα έπρεπε να παραμένει άβατον. Αυτές οι δυνάμεις του πνευματικού αφελληνισμού λειτουργούν υπό την αιγίδα πολιτικών οι οποίοι θεσμοθέτησαν αυτήν την εκτροπή και θέτουν βέτο σε οποιαδήποτε απόπειρα μεταβολής της σχετικής νομοθεσίας επί τα βελτίω.
Η αντίστασή τους στην επανελλήνιση της διδαχής της Στρατιωτικής Ιστορίας είναι τόσο σφοδρή, που απειλούν ακόμα και με αποχώρηση από την κυβέρνηση!
Η οπτική των Ενόπλων Δυνάμεων για την Ιστορία δεν μπορεί να είναι αποκομμένη από την εθνική ιδεολογία ούτε είναι επιτρεπτό να διδάσκονται οι Ευέλπιδες τα… «δίκια» του εκάστοτε εχθρού. Αυτό, άλλωστε, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί Ιστορία αλλά ψυχολογική επιχείρηση με στόχο τους αμύντορες της πατρίδας.
Επίσης, είναι ασυγχώρητο να μη μεριμνά η Πολιτεία ώστε ο Στρατός να καθορίζει τα του οίκου του και αντ’ αυτού να επιβάλλει τη μονοκρατορία «παράξενων» και «ουρανοκατέβατων» πανεπιστημιακών καθηγητών με αντεθνικές ιδέες.
Είναι δυνατόν να έχει το αυτοδιοίκητο ακόμα και το τελευταίο ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και ο ελληνικός Στρατός να μην το διαθέτει, εξαιτίας νομοθεσίας που πέρασε στη Βουλή η κυβέρνηση του Κώστα Σημίτη των Υμίων και της υπόθεσης Οτσαλάν;
Τα του Στρατού πρέπει να τα ορίζει ο Στρατός. Τελεία και παύλα.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ