Πέμπτη, 15 Απρίλιος 2021

Τα τυχερά του ΤΧΣ

Στη «δημοκρατία» διαβάσαμε το ακόλουθο εξωφρενικό, πλην ακριβές δημοσίευμα: «Σύμφωνα με απόφαση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, η οποία αναρτήθηκε στην αγγλόφωνη ιστοσελίδα του -και η οποία βρίσκεται και στην ελληνική έκδοση-, το ΤΧΣ προχώρησε στις 11/6 στην προκήρυξη ανοιχτού διεθνούς διαγωνισμού για την ασφαλιστική κάλυψη των μελών του Γενικού Συμβουλίου, της Εκτελεστικής Επιτροπής και στελεχών του ΤΧΣ έναντι αστικής ευθύνης, με όριο κάλυψης τα 50.000.000 ευρώ».

Πόσα θα δαπανήσει η χώρα από το υστέρημα των φορολογουμένων της για το ένα έτος ασφαλιστικής κάλυψης μιας ομάδας ανθρώπων οι οποίοι αποτελούν αρωγούς της εφαρμογής της μνημονιακής πολιτικής στον τραπεζικό τομέα; Τριακόσιες χιλιάδες ευρώ για το πρώτο έτος ασφάλισης!

Από ποιους φοβούνται τα μέλη του ΤΧΣ ότι θα δεχτούν δικαστικού τύπου επιθέσεις και αξιώσεις αποζημιώσεων; Από μετόχους τραπεζών, Ελληνες πολίτες κ.ά., που θα κρίνουν ότι η πολιτική του ΤΧΣ τους ζημίωσε.

Με λίγα λόγια, οι «πρίγκιπες» (όπως τους χαρακτήρισε η εφημερίδα μας) του ΤΧΣ θα υποχρεώσουν τους πολίτες να πληρώσουν για να προστατευτούν από τους… πολίτες. Αυτή η πρακτική είναι καθημερινότητα στην Ελλάδα των απανωτών Μνημονίων και της ξενοκρατίας. Θυμίζει τις μαύρες εποχές της προέλασης του Γ’ Ράιχ, όταν οι αξιωματικοί των Ες Ες διέταζαν τους καταδικασθέντες σε θάνατο να σκάψουν πρώτα τους λάκκους όπου θα θάβονταν…

Η έννοια της πρόκλησης δεν έχει πια περιεχόμενο στην εφαρμοσμένη πολιτική. Τη θέση της αιδούς και των προσχημάτων έχει καταλάβει η απροκάλυπτη επίθεση στο εισόδημα, στον τρόπο ζωής και την αξιοπρέπεια των Ελλήνων. Το γεγονός της σύναψης ενός τόσο μεγάλου ασφαλιστικού συμβολαίου, το οποίο θα προσφέρει «ασπίδα» αξίας έως και 50.000.000 ευρώ, δείχνει ξεκάθαρα τους ενδόμυχους φόβους και τις ανησυχίες των στελεχών του εν λόγω Ταμείου.

Αφού έχουμε κράτος δικαίου και εκείνοι λειτουργούν στο πλαίσιο του νόμου, του Συντάγματος και προς όφελος του κοινωνικού συνόλου, δεν θα έπρεπε να φοβούνται ότι θα χάσουν ενδεχόμενες δικαστικές αναμετρήσεις. Ετσι δεν είναι;

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ