Δευτέρα, 12 Απρίλιος 2021

Το ασφαλιστικό αδιέξοδο της Δύσης

Οι φαύλοι κύκλοι που «ανοίγουν» στην Ελλάδα δεν είναι… αυτοφυείς. Ειδικά τον τελευταίο καιρό, τη μαύρη τετραετία της υπαγωγής μας στη δικαιοδοσία των δανειστών, πολλοί εξ αυτών είναι εισαγόμενοι. Ενας από τους φαύλους κύκλους είναι το Ασφαλιστικό. Η περιοριστική πολιτική που επιβάλλεται κατ’ απαίτησιν της τρόικας έχει ως αποτέλεσμα την ύφεση, την ανεργία, την έλλειψη ρευστότητας στην αγορά και -συνεπώς- την αδυναμία των πολιτών να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους προς τα ασφαλιστικά ταμεία.
Λιγότεροι εργαζόμενοι προσπαθούν να πληρώσουν δυσανάλογα υψηλά κόστη υποχρεωτικής ασφάλισης, για να λάβουν πολύ λιγότερα σε σχέση με το παρελθόν. Κάθε «σχέδιο» και «λύση» επιδεινώνουν την κατάσταση και οι «τεχνοκράτες» επιμένουν ότι η επανάληψη της εσφαλμένης μεθόδου κάποια στιγμή θα φέρει τα ορθά αποτελέσματα! Πλήρης παραλογισμός, κοινωνική αναλγησία και θεωρίες για «άνεργη ανάπτυξη»…
Η «θεωρία του σοκ» της σχολής του Σικάγου, που πρότεινε «θεραπείες» ακραίου οικονομικού φιλελευθερισμού, βρήκε γόνιμο έδαφος στην Ελλάδα της κρίσης και καρπίζει φτώχεια, ανημπόρια και θάνατο.
Επίσης, η Δύση έχει εισφέρει στην πατρίδα μας τη ρίζα του κακού, το βαθύ και -υπό τις παρούσες περιστάσεις- δυσεπίλυτο πρόβλημα: τον εγωιστικό τρόπο ζωής και το πολιτισμικό μοντέλο που έχει υποτιμήσει την αξία του θεσμού της οικογένειας.
Οι άνθρωποι που ζουν στις οργανωμένες κοινωνίες του πάλαι ποτέ «ελεύθερου κόσμου» και έχουν υιοθετήσει τα φασιστικά δόγματα της πολιτικής ορθότητας και του υλισμού δεν νιώθουν την ανάγκη να κάνουν παιδιά, να δημιουργήσουν οικογένειες, να δουν την ύπαρξή τους ως μέλη ενός οργανωμένου συνόλου με κοινές παραδόσεις και στόχους.
Ο καθένας για τον εαυτό του. Ο σώζων εαυτόν σωθήτω. Αυτοί είναι οι άξονες γύρω από τους οποίους περιστρέφεται η ματαιόδοξη Βαβέλ της υπερκατανάλωσης, της αθεΐας, της αποθέωσης του «εγώ».
Αν διαιωνιστεί η προαναφερθείσα κατάσταση, δεν πρόκειται να λειτουργήσει κανένα μοντέλο… σωτηρίας της οικονομίας και του ασφαλιστικού συστήματος. Η Δύση αυτοχειριάζεται και οι σπιθαμιαίες ηγεσίες της χειροκροτούν τους αρχιτέκτονες της καταστροφής.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ