Τρίτη, 20 Απρίλιος 2021

Τοξική ανοχή στην εξαθλίωση

Εδώ και μερικές ημέρες το αμερικανικό Πεντάγωνο έχει επιβεβαιώσει την έναρξη της καταστροφής των χημικών όπλων της Συρίας στη θάλασσα της Κρήτης! Με την ανοχή των Αρχών η πατρίδα μας σχεδιάζεται να γίνει τοξική χωματερή Δύσης και Ανατολής. Οι διαβεβαιώσεις που έχουν δοθεί στους ντόπιους, που διαμαρτύρονται για αυτή την εξέλιξη, δεν είναι και τόσο πειστικές, ενώ οι περισσότεροι εξ αυτών φοβούνται την καθιέρωση της Κρήτης ως τόπου προορισμού των χημικών όπλων και άλλων χωρών, όπως η Αίγυπτος και το Ισραήλ.

Οι ανησυχίες των Κρητικών δεν είναι αβάσιμες. Η καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας στις θάλασσες της Κρήτης μπορεί να αποτελέσει ένα κακό προηγούμενο – με μύρια χειρότερα να έπονται.

Από διάφορους φορείς έχουν δρομολογηθεί και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας εν… πλω. Τρία σκάφη θα αποπειραθούν να προσεγγίσουν το αμερικανικό πολεμικό πλοίο «Cape Ray», όπου θα γίνει η «υδρόλυση» των επικίνδυνων τοξικών υλικών.

Δεν χωρεί αμφιβολία ότι η όλη διαδικασία συνεπάγεται τεράστιους κινδύνους για το περιβάλλον, την υγεία των πολιτών και την οικονομική ζωή της Κρήτης. Αν ήταν τόσο… ακίνδυνη, όπως την περιγράφουν ανεπίσημα οι ειδικοί, οποιαδήποτε χώρα εμπλέκεται στην υπόθεση της Συρίας θα δεχόταν να γίνει στο έδαφός της. Ομως στην Ελλάδα τη θέση του υπουργού Εξωτερικών κατέχει η τοξική φυσιογνωμία του Β. Βενιζέλου, ο οποίος έχει δώσει άφθονα και σαφέστατα δείγματα της επικινδυνότητάς του αλλά και της έλλειψης αντιστάσεων απέναντι στον ξένο παράγοντα.

Η υποτέλεια και η αδιαφορία του κ. Βενιζέλου για τη ζωή, την υγεία, την ευημερία και την αξιοπρέπεια των Κρητικών μπορεί να αναδειχθεί και μέσω… Αλβανίας. Υπενθυμίζεται ότι στις 15/11/2013 η κυβέρνηση της γειτονικής χώρας, με διάγγελμα του πρωθυπουργού Εντι Ράμα προς τον αλβανικό λαό, απέρριψε μεγαλοπρεπώς το ενδεχόμενο να καταστραφούν τα χημικά όπλα της Συρίας σε αλβανικό έδαφος. Ο κ. Ράμα αρνήθηκε να υποκύψει στις αμερικανικές πιέσεις.

Τη θέση της Αλβανίας, τελικά, πήρε η πατρίδα μας…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ