Δευτέρα, 12 Απρίλιος 2021

Ξαφνικός θάνατος των επιχειρήσεων

Οταν οι άνθρωποι έχουν πονοκέφαλο, ουδέποτε σκέπτονται ως λύση τον… αποκεφαλισμό τους. Αυτό δεν συνέβαινε ούτε στις πρωτόγονες κοινωνίες ούτε πρόκειται ποτέ να θεωρηθεί τέτοιου είδους παραφροσύνη ενδεδειγμένη αντιμετώπιση της κεφαλαλγίας. Κι όμως, μια αντίστοιχη πρακτική ετοιμάζεται να εφαρμόσει το υπουργείο Οικονομικών -κατ’ εντολήν της τρόικας, ως συνήθως- για όλες τις επιχειρήσεις οι οποίες έχουν μη ρυθμισμένες οφειλές σε ασφαλιστικά ταμεία και στην Εφορία. Υπάρχει, δηλαδή, η πρόθεση να αφαιρείται από τους οφειλέτες όχι μόνο το δικαίωμα της έκδοσης πιστοποιητικού φορολογικής ενημερότητας αλλά και το ίδιο τον ΑΦΜ τους!

Οι επιχειρήσεις θα χάνουν τη φορολογική ταυτότητά τους, με αποτέλεσμα να οδηγούνται σε ακαριαίο οικονομικό θάνατο! Δεν θα μπορούν να έχουν οποιουδήποτε είδους συναλλαγές με οποιονδήποτε. Υποτίθεται ότι με αυτόν τον τρόπο το Δημόσιο θα υποχρεώσει τους επιχειρηματίες, υπό τη δαμόκλειο σπάθη της απώλειας ΑΦΜ, να ρυθμίσουν τις οφειλές τους.

Η πραγματικότητα ωστόσο έχει αποδείξει ότι αυτοί οι «ψυχαναγκασμοί» οδηγούν στα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα από τα προσδοκώμενα. Οι επιχειρήσεις οι οποίες θα χάσουν τον ΑΦΜ τους απλούστατα θα κλείσουν και οι μοναδικές «ρυθμίσεις» που θα γίνουν θα είναι οι ποινές που θα επιβληθούν στα δικαστήρια σε βάρος οφειλετών οι οποίοι θα έχουν μείνει πανί με πανί, εξαιτίας της λαίλαπας της ανεξέλεγκτης ύφεσης.

Ο «ξαφνικός θάνατος» (η πρόωρη λήξη της παράτασης με νικητή εκείνον που θα σημείωνε το πρώτο γκολ) ήταν ένας θεσμός στο ποδόσφαιρο ο οποίος εγκαταλείφθηκε νωρίς, επειδή θεωρήθηκε άδικος και καταστρεπτικός για το άθλημα. Τώρα, στην Ελλάδα που κυβερνάται από τους μαθητευόμενους μάγους της τρόικας και τους πρόθυμους υπηρέτες της στο υπουργείο Οικονομικών, ο «ξαφνικός θάνατος» είναι έτοιμος να επιβληθεί στις εναπομείνασες επιχειρήσεις!

Λες και όσες έχουν απομείνει ανοιχτές και αντιμετωπίζουν προβλήματα ρευστότητας διοικούνται από κακόπιστους ανθρώπους, που θέλουν να βλάψουν το δημόσιο συμφέρον και είναι έτοιμοι να υποκύψουν σε απειλές οικονομικής… εκτέλεσης.

Παιδαριώδης λογική, με απολύτως καταστρεπτικά αποτελέσματα…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ