Πέμπτη, 22 Απρ 2021

Ζητείται εισαγγελέας για τα δημόσια έσοδα!

Εγραψε η «δημοκρατία» ότι υπάρχει «Μπλακάουτ για τις δηλώσεις στην Εφορία» και πως «Αποχή-πονοκέφαλο μέχρι τις 22 Ιουλίου κήρυξαν οι λογιστές-φοροτεχνικοί. Τινάζεται στον αέρα η είσπραξη των εσόδων! Στο στόχαστρο (και του Στουρνάρα) ο απίθανος Θεοχάρης». Τα στοιχεία που παραθέτει η εφημερίδα μας, η πικρή εμπειρία χιλιάδων φορολογουμένων και η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΠΟΦΕΕ) δεν αφήνουν περιθώρια παρερμηνειών. Στο σύστημα TAXISnet υπάρχει πρόβλημα. Οπως ισχυρίζονται οι ειδικοί και υψηλόβαθμοι παράγοντες από το υπουργείο Οικονομικών, υπάρχουν σημαντικά λάθη στον σχεδιασμό του TAXISnet, με αποτέλεσμα αρκετές λειτουργικές αδυναμίες.

Παρά το γεγονός της δημοσιοποίησης διάψευσης από την πλευρά του κ. Χάρη Θεοχάρη, γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, όλα δείχνουν ότι είναι απαραίτητη μια παράταση στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων – τουλάχιστον μέχρι το τέλος Αυγούστου. Μπορεί ο κ. Θεοχάρης να τα βρίσκει όλα καλώς καμωμένα, αλλά δεν είναι.

Ωστόσο τα λάθη, οι αστοχίες και οι αδυναμίες των ψηφιακών συστημάτων και των ανθρώπων δεν έχουν αντίκτυπο μόνο στη θεωρία και στους αριθμούς. Θα επηρεάσουν σημαντικά -επί τα χείρω- τη ζωή εκατομμυρίων Ελλήνων. Η καθυστέρηση στην παραλαβή των δηλώσεων και -ως φυσική συνέπεια- στην αποστολή εκκαθαριστικών σημειωμάτων και στην είσπραξη των φόρων θα οδηγήσει την τρόικα να απαιτήσει από την κυβέρνηση τη λήψη νέων μέτρων. Επειδή είθισται οι αξιώσεις των «δάνειων δυνάμεων» να γίνονται δεκτές, θα ακολουθήσει η καταιγίδα! Οι Ελληνες δεν αντέχουν τα υφιστάμενα μέτρα και θα εκμανούν σε περίπτωση ανακοίνωσης νέων.

Αρα για ό,τι συμβεί την απόλυτη ευθύνη θα έχουν όσοι εμπλέκονται στο σημερινό μπάχαλο και το συγκαλύπτουν. Θα είναι εξαιρετικά χρήσιμο για την πατρίδα και τον λαό να υπάρξει παρέμβαση εισαγγελέα για το χάος στο υπουργείο Οικονομικών. Η Δικαιοσύνη έχει την υποχρέωση να ερευνήσει αυτήν την κρίσιμη υπόθεση, που άπτεται του εθνικού συμφέροντος. Η εκτελεστική εξουσία πρέπει να κινείται πάντα έχοντας κατά νου ότι υπάρχει λογοδοσία στη χώρα μας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ