Τρίτη, 3 Αυγούστου 2021

ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Τετάρτης 15/04/2020

➥ Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε διάγγελμα λόγω κορονοϊού. Δεν είναι είδηση αυτό. Τελευταία είναι συχνότερα τα διαγγέλματα πανδημίας του Μητσοτάκη, παρά τα ψιλόβροχα στον Μέλανα Δρυμό. Είδηση είναι ότι θα αποκωδικοποιηθούν εδώ και τώρα τα λεγόμενά του.

➥ Και είπεν ο Μητσοτάκης: «Μετά την κρίση, η κάθε εξουσία οφείλει να εγκαταλείπει το απυρόβλητο της ανάγκης, δυναμώνοντας τη λογοδοσία. Γιατί καμία έκτακτη συνθήκη δεν μπορεί να αμφισβητεί τη δημοκρατική ευαισθησία». Σε ελεύθερη μετάφραση αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε εκλογές.

➥ Προσέξατε και αυτή την περικοπή του μητσοτάκειου λόγου: «Προσοχή, όμως: Μέχρι σήμερα θυσιάζουμε συνειδητά ένα μέρος της ευημερίας μας για να προστατεύσουμε την υγεία και την κοινωνική συνοχή. Γιατί η ύφεση το 2020 θα είναι μεγάλη». Ο κ. Μητσοτάκης με τα παραπάνω μάς ζωγραφίζει ένα ωραιότατο οικονομικό αγγούρι, το οποίο αρχίζει και αχνοφαίνεται στον ορίζοντα.

➥ Και συνεχίζει ο πρωθυπουργός: «Ακόμα μεγαλύτερη, όμως, μπορεί να είναι η ανάκαμψη το 2021. Και, σε αντίθεση με το παρελθόν, σήμερα διαθέτουμε ένα μεγάλο πλεονέκτημα: Ενα τεράστιο απόθεμα αξιοπιστίας και σοβαρότητας». Συνελόντι ειπείν, ζήσε, Μάη μου, για να φας αξιοπιστία γιαχνί και σοβαρότητα στη γάστρα.

➥ Εδώ είναι το ζουμί του διαγγέλματος: «Θα μοιραστούμε τα βάρη της κρίσης με τρόπο δίκαιο, όπως το κάνουμε μέχρι σήμερα. Για να έχουν όλοι μετά μέρισμα από την αναπτυξιακή έκρηξη που θα ακολουθήσει».

➥ Εν συνόψει, το πνεύμα των πρωθυπουργικών λόγων είναι ότι το οικονομικό αγγούρι εμφανίστηκε ολόκληρο και προορίζεται ΟΛΟ για τους φορολογουμένους, τους μισθωτούς, που θα έχουν μετατραπεί σε ανέργους, και τους επαγγελματίες, που θα μείνουν ντιπ για ντιπ ρέστοι.

➥ Η φράση «θα μοιραστούμε τα βάρη» σημαίνει ότι εμείς θα πληρώσουμε και οι πολιτικοί γεμάτοι θλίψη και συναίσθημα ευθύνης θα συνεχίσουν να μας φορομπήχνουν. Τόσο απλό, τόσο πικρό.
π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ