ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Μ. Παρασκευής 17/04/2020

Το Άγιο Φως θα διανεμηθεί κατ’ οίκον από την Αστυνομία, από ιερείς και από εθελοντές ανά ενορία. Αυτό στη Ρουμανία. Εκεί δεν έχουν πρωτογενές πλεόνασμα χριστιανομάχων.

Εδώ, στην Ελλάδα του κυβερνητικά επιβληθέντος σκοταδισμού έχουμε τον Χαρδαλιά να ανακοινώνει αυτάρεσκα και με το νταηλίκι που χαρακτηρίζει κάθε εφήμερο εξουσιαστή ότι το «Πάσχα θα είναι διαφορετικό» και ότι «δεν θα πάμε εκκλησία».

Πρώτα απ’ όλα, κάποιος να του πει ότι γιορτάζουμε την Ανάσταση του Κυρίου και ότι το Πάσχα είναι το πέρασμα της Ερυθράς Θάλασσας από τους Εβραίους. Πάσχα και Ανάσταση (περίπου) συμπίπτουν ως γιορτές χρονικά αλλά δεν είναι το ίδιο.

Επίσης, ας ενημερωθούν οι κυβερνητικοί -και ειδικά ο κ. Μητσοτάκης- ότι το πιάσαμε το υπονοούμενο της απαγόρευσης του εκκλησιασμού, ακόμα και στους εξωτερικούς χώρους των ναών, καθώς και της κήρυξης σε παρανομία των κωδωνοκρουσιών και της μετάδοσης των λειτουργιών από μεγαφωνικές εγκαταστάσεις των ναών.

Φυσικά, δεν μεταδίδεται ο κορονοϊός μέσω του ήχου της καμπάνας ούτε από τα ηχεία. Αυτό που μπορεί να μεταδοθεί είναι δύναμη και θάρρος σ’ έναν λαό που δοκιμάζεται από τη λαίλαπα των μνημονίων και την εξαθλίωση, τους ΕΝΦΙΑ και τις περικοπές που έχει ψηφίσει και εφαρμόσει και ο κ. Μητσοτάκης όταν ήταν υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της κυβέρνησης Σαμαρά.

Για τα παραπάνω, ας όψεται και το οικτρό επίπεδο της δημοσιογραφίας στην Ελλάδα. Οι ερωτήσεις που μπορεί να ηχήσουν από δύσκολες έως ανεπιθύμητες στην εξουσία δεν υποβάλλονται στους εκάστοτε κυβερνητικούς.

Θα είχε στ’ αλήθεια ιδιαίτερο ενδιαφέρον η απάντηση του Χαρδαλιά ή του λαοφιλούς Τσιόδρα, πόσο μεταδοτικός μπορεί να γίνει ο κορονοϊός όταν περνούν οι ήχοι από τις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδος μέσα από τις μεγαφωνικές εγκαταστάσεις των ιερών ναών και ταξιδεύουν μέσω του… αέρος μέχρι τις οικίες των Ελλήνων.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα