ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Τρίτης 21/04/2020

➥ «Ο Μητσοτάκης μόνο στους άνδρες Αθηναίους απευθύνεται;» Αυτή η απορία γεννάται στον νου αρκετών που τον ακούν σχεδόν σε κάθε μήνυμα και διάγγελμά του να επαναλαμβάνει το «αγαπητοί μου συμπολίτες».

➥ Ο πρωθυπουργός καλό είναι να θυμηθεί ότι απευθύνεται σε Ελληνες, όχι σε απρόσωπους, ανιθαγενείς, κατοίκους μιας παγκοσμιοποιημένης πόλεως.

➥ Μπορεί να είναι «αντινατιβιστής» και να θέλει να μας μετατρέψει σε πολυπολιτισμικό πολτό, αλλά η πλειονότητα δεν είναι έτσι.

➥ Υπό φυσιολογικές συνθήκες, μια και το κράτος φτιάχτηκε από Ελληνες για τους Ελληνες, ένας επικεφαλής κυβέρνησης θα έπρεπε να χρησιμοποιεί την προσφώνηση «Ελληνίδες, Ελληνες» – ας παρακολουθήσει μερικούς προκατόχους του για να διαπιστώσει του λόγου το αληθές.

➥ Ο Μητσοτάκης, επίσης, είπε στο μήνυμά του για την Ανάσταση ότι «γιορτάζουμε ένα αλλιώτικο Πάσχα, κάτω από τον ίδιο ανοιξιάτικο ήλιο, δίχως τις εκκλησίες μας». Βαθμολογείται με άριστα… τρία, που έλεγε κι ο Ιάσων Τριανταφυλλίδης.

➥ Πρώτον: Οι χριστιανοί γιορτάζουν την Ανάσταση του Χριστού, όχι το εβραϊκό Πάσχα (Πεσάχ), την έξοδο των Εβραίων από την Αίγυπτο και το πέρασμά τους από την Ερυθρά Θάλασσα προς τη Γη της Επαγγελίας. Ο κ. Μητσοτάκης ας μην επηρεάζεται από τα άρθρα του Μαυρίδη στο liberal.gr, που τον παραλληλίζουν με τον… Μωυσή.

➥ Επίσης, ο πρωθυπουργός πρέπει να μάθει λίγο καλύτερα το νόημα ορισμένων όρων: Οι εκκλησίες (η εξής μία, η Ελληνορθόδοξος Εκκλησία) δεν κλείνουν ποτέ. Οι ιεροί ναοί κλείνουν.

➥ Εκκλησία είναι η κοινωνία που ίδρυσε ο Ιησούς Χριστός. Την απαρτίζουν όσοι πιστεύουν στον Κύριο και κεφαλή της είναι ο ίδιος ο Υιός του Θεού. Εκείνος μπορεί να διέταξε να μείνουν οι ιεροί ναοί κλειστοί τη Μεγαλοβδομάδα, αλλά την Εκκλησία δεν μπορεί να την κλείσει.
π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα