ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Παρασκευής 24/04/2020

➥ Τελικά το πιστολίδι θα πέσει σύννεφο στην Ελλάδα. Καραντίνα ξεκαραντίνα οι ασφάλειες θα τραβηχτούν, οι κόκορες θα σηκωθούν και τα «γκάνια» (που λένε και οι Ελληνοαμερικανοί) θα ξεράσουν φωτιά.

➥ Οι πιστολέρο δεν θα είναι «βιτζιλάντε», μοναχικοί εκδικητές, αλλά θα δουλέψουν σε ομάδες, σε κανονικά αποσπάσματα θανάτου! Δεν πρόκειται για ταινία, αλλά για υπουργική απόφαση του απόλυτου σκληρού της ελληνικής πολιτικής, του Κωστή -μπότες, σπιρούνια, σομπρέρο, πολυβόλα- Χατζηδάκη.

➥ Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας μπορεί να έχει όψη ντροπαλού σπουδαστή, που διστάζει να ζητήσει να του βάλουν τρίμμα σοκολάτας αντί για κανέλα στον καπουτσίνο του, αλλά αγρίεψε. Πριν από λίγες ημέρες, απέστειλε οδηγία στα δασαρχεία της Αττικής να μεριμνήσουν για τον έλεγχο του πληθυσμού των αγριοχοίρων στην περιοχή ευθύνης τους.

➥ Υπάρχει φόβος για διασπορά της αφρικανικής πανώλης των χοίρων και γι’ αυτό τα σκάγια της κυνηγετικής καραμπίνας θεωρήθηκαν ως μια ενδεικνυόμενη μορφή… φαρμακευτικής αγωγής.

➥ Μαζί με τις οδηγίες προς τα δασαρχεία το υπουργείο απέστειλε ήδη εκδοθείσα (από τον Αύγουστο του 2019) υπουργική απόφαση με τον μοβόρικο τίτλο «Δίωξη ημίαιμων, μη δεσποζόμενων χοίρων και αγριοχοίρων σε αγροτικές και λοιπές περιοχές».

➥ Στο κείμενο της απόφασης διαβάζουμε: «Επιτρέπουμε -κατ’ εξαίρεση- την ελεγχόμενη δίωξη μη δεσποζόμενων ημίαιμων χοίρων και αγριοχοίρων, λόγω επαπειλούμενων ζημιών στην αγροτική και κτηνιατρική παραγωγή, εξαιτίας του υπερπληθυσμού τους σε περιοχές του ελλαδικού χώρου από ειδικά συνεργεία, που θα συσταθούν άμεσα στο πλαίσιο εφαρμογής της παραγράφου 2α του άρθρου 259 του ν.δ. 86/1969 (Δασικός Κώδικας, ΦΕΚ 7 Α΄), με αποφάσεις των συντονιστών διοίκησης των αποκεντρωμένων διοικήσεων».

➥ Οι περιοχές του νομού Αττικής που πλήττονται από τον υπερπληθυσμό των κάπρων είναι η φτωχούλα Εκάλη, ο Διόνυσος, ο Αγιος Στέφανος, η Δροσιά, η Άνοιξη και τα πέριξ.

➥ Καλό βόλι, να ευχηθούμε!
π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα