ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Τετάρτης 20/05/2020

➥ Κώστας Μπακογιάννης. Ένας άνθρωπος γεμάτος… λεπτά αισθήματα, τα οποία μας έχουν περάσει σχεδόν απαρατήρητα.

Μετά το φιάσκο με την πάνδημη συγκέντρωση στα εγκαίνια της πλατείας Ομονοίας, ο δαιμόνιος δήμαρχος Αθηναίων είπε σε ραδιοφωνική συνέντευξή του κάτι που δεν του δώσαμε σημασία, ενώ θα έπρεπε!

Είπε ο κ. Μπακογιάννης: «Εγώ ο ίδιος πήγα για μερικά λεπτά για να ευχαριστήσω τους χορηγούς που δώσανε τα “ζεστά’’ τους λεφτά και να ’ναι καλά οι άνθρωποι».

Είδατε γλύκα, θέρμη καρδιάς, «ανοιχτωσιά» (που θα ‘λεγε και η Νοτοπούλου) στην αναφορά για τα λεφτά; «Τα “ζεστά’’ τους λεφτά».

Ναι, είναι «ζεστά» τα λεφτά των χορηγών και μ’ αυτά χτίζουν φωλιές τα ταξιδιάρικα πουλιά των εντυπώσεων για να κουρνιάσουν και να χουχουλιάσουν νεογέννητες πολιτικές καριέρες, μέχρι να απλώσουν τα φτερά τους και να κατακτήσουν τους αιθέρες μιας αφρικανικού τύπου μπανανίας.

Μα, πόσο «ζεστά» είναι πια αυτά τα λεφτουδάκια και πόσο… κατεψυγμένοι είμεθα όλοι εμείς που βρισκόμεθα μακριά τους, φεσωμένοι με φέσια φέροντα φούντες φουσκωτές, φουφουλιαστές, χρεωμένοι αλλά χρεωστούντες, πληρώνοντες, αλλά απλήρωτοι…

Να ’χαμε κι εμείς ένα στασίδι δίπλα στη φουφού με τα «ζεστά» τα λεφτουδάκια…

Τα λεφτά, ως γνωστόν, πέρα από τις υπόλοιπες χρήσεις τους, είναι και ένα από τα δραστικότερα αντικαταθλιπτικά φάρμακα. Εχουν δοκιμαστεί άπειρες φορές στα εργαστήρια της Ιστορίας, με εξαιρετικά θετικά αποτελέσματα για τους χρήστες.

Και μην ακούτε ότι τα λεφτά δεν φέρνουν την ευτυχία. Οταν λείπουν, η δυστυχία είναι σχεδόν αναπόφευκτη…

Και τα ρημάδια τα λεφτά, που ήδη μας λείπουν, θα μας λείψουν κι άλλο με το πρόσχημα της πανδημίας, η οποία φαίνεται να υποχωρεί. Οπως λέει και το μπλουζάκι του κυρίου δίπλα, ο κορονοϊός φτιάχτηκε στην Κίνα, γι’ αυτό δεν πρόκειται ν’ αντέξει πολύ.
π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα