ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Τρίτης 07/07/2020

➥ Αξίωμα που προκύπτει από την παρατήρηση των εξελίξεων επί σειρά ετών: Οταν η μια πολιτική παράταξη κατηγορεί την άλλη για οτιδήποτε, συνήθως έχει δίκιο – και για τις λίγες μομφές που διατυπώνονται -και οι οποίες είθισται να σερβίρονται με μπόλικη «σάλτσα»- υπάρχουν πολλαπλάσιες σοβαρότερες που πάντοτε αποσιωπούνται.

➥ Η σάλτσα που προστίθεται στις αλληλοκατηγορίες των πολιτικών κομμάτων και παρατάξεων είναι σωτήρια για το οικοσύστημα της διαφθοράς. Πάνω σ’ ένα μικρό ή μεγάλο ψέμα και υπερβολή πατούν όλες οι μετέπειτα αθωώσεις των κατηγορουμένων.

➥ Ουδείς εκ των συντελεστών της ελληνόφωνης τραγικωμωδίας θέλει για συντροφιά των λόγων και των έργων του την αφτιασίδωτη αλήθεια επειδή αυτή δεν έχει ούτε εκλογικό ακροατήριο ούτε προσφέρει υλικό πλούτο ούτε καναλιζάρει χρήμα σε Ελβετίες, Παναμάδες, Λιβάνους, Σιγκαπούρες και Λιχτενστάινια.

➥ Σε γενικές γραμμές, ο πεπειραμένος ψηφοφόρος, που δεν το κόβει το χούι να συμμετέχει στα κοινά, μπορεί εύκολα να δίνει βάση στην αρνητική ειδησεογραφία για τα πολιτικά πρόσωπα και να απορρίπτει δίχως δεύτερη κουβέντα τις γαλιφιές, τα σορόπια και τις μαλαγανιές και φιλοφρονήσεις του ενός πολιτικάντη προς τον άλλον.

➥ Επίσης, είναι χρήσιμο να επισημανθεί ότι κάθε προεκλογική περίοδος συχνά ξεκινά α) με τον βαρύ ήχο του «βαρέος πυροβολικού» εκάστου κόμματος με «συγκλονιστικές αποκαλύψεις» του ενός για το άλλον και β) με εξαγγελίες για μεγαλειώδη έργα, σχέδια, πλάνα και «μακέτο» στην πολύπαθη Αθήνα.

➥ Για το α) ισχύουν τα ακόλουθα: Μόλις κατακάτσει ο κουρνιαχτός θα αποδειχθεί ότι όσα εκτόξευσε το «βαρύ πυροβολικό» των μεν για τους δε δεν ήταν φωτιά κι ατσάλι αλλά δυσώδη αέρια, σαν αυτά που προκαλεί στους πελάτες εστιατορίου μια μερίδα μπαγιάτικο στιφάδο.

➥ Τόσα χρόνια μεταπολιτευτικής «σωτηρίας» της Ελλάδας, τόσοι παχιούτσικοι προϋπολογισμοί για τη Βουλή και το υπουργείο Δικαιοσύνης κι έχουμε δει μόνο τον Ακη και τον Γιάννο πίσω απ’ τα κάγκελα…

➥ Για το β) ισχύει αυτό που όλοι προβλέπουν: τα… μεγαλειώδη έργα φέρουν το μεγαλείο του δημιουργού τους. Αρα, οι ζαρντινιέρες και τα λοιπά θα πάνε περίπατο, μεγάλο περίπατο…
π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα