ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Πέμπτης 09/07/2020

➥ Στην Ελλάδα ζεις, δεν υπάρχει ελπίς. Καθόμαστε και συζητάμε μη τυχόν και δούμε χαΐρι και προκοπή σε μια χώρα που υπάρχουν τριάμισι κομμουνιστικά κόμματα και το υποτιθέμενο δεξιό εφοδιάζεται με στελέχη από την… ΚΝΕ.

➥ Τα τρία κομμουνιστικά κόμματα που αναφέρθηκαν προηγουμένως είναι το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το χασοΜέΡΑ25 του Μπαρουφάκη με το ένα «νι». Το μισό κομμουνιστικό κόμμα είναι το ΚΙΝ.ΑΛ., η μεταλλαγμένη πασοκάρα δηλαδή, για την οποία καμάρωναν οι οπαδοί της ότι είναι σαν το καρπούζι: από μέσα κόκκινο και απέξω πράσινο.

➥ Μέσες άκρες, οι πασοκτζήδες είχαν δίκιο. Το σοσιαλιστικό κόμμα απορρόφησε το μεγαλύτερο κομμάτι της αριστερής πολιτικής πανίδας για εντελώς… ιδεολογικούς λόγους – μοίρασε συντάξεις. Με τον παρά μου και την Αριστερά σου, δηλαδή.

➥ Είναι γεγονός ότι στη χώρα του ανατέλλοντος πράσινου ηλίου βούλιαξαν τα ασφαλιστικά ταμεία για να χαρτζιλικώσει ο Αντρέας τους κουκουέδες που από το ’44 μέχρι το ’49 δεν έκαναν άλλη δουλειά από το να σηκώνουν τα όπλα εναντίον της πατρίδας.

➥ Παρακολουθείς συζήτηση στην τηλεόραση ή στη Βουλή: Μιλάει ο ένας και νομίζεις ότι βρίσκεσαι στα μέσα της δεκαετίας του ’30 και ακούς λόγο από κάποιον Σοβιετικό που ξέρει ελληνικά.

➥ Μιλάει ο άλλος και σχηματίζεις την εντύπωση ότι βρίσκεσαι στα τέλη της δεκαετίας του ’60 και ακούς κάποιον που είναι κομμουνιστής, αλλά ντρέπεται να το παραδεχτεί και πασπαλίζει το σφυροδρέπανο με ευρωχρυσόσκονη.

➥ Μιλάει και ο παράλλος και νομίζεις ότι έσκασε μύτη αφιονισμένος αριστεριστής από τα Εξάρχεια, που εναλλάσσει κανονικές λέξεις με γρυλίσματα και ιδεολογικοντυμένες υλακές.

➥ Και στην «κεντροδεξιά» κυβέρνηση, αν στηνόταν κάλπη μεταξύ των στελεχών που έχουν αληθινή δύναμη και επιρροή, θα είχαμε ντέρμπι μεταξύ ρηγάδων και κνιτών. Διόλου τυχαία η χρεοκοπία της χώρας.

➥ Διευκρίνιση προς αποφυγήν παρεξηγήσεων: στη φωτογραφία βλέπουμε τον Δημήτρη Κουτσούμπα, ο οποίος φοράει μάσκα της διάσημης φίρμας «ΠΑΜΕ».
π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα