ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Τρίτης 14/07/2020

➥ Ο Ιμπραήμ Μουσλέμ είναι Κούρδος. Κατάγεται από το Κομπάνι. Εργάζεται χρόνια ως καρδιολόγος στην Αθήνα και είναι εκπρόσωπος του συροκουρδικού Κόμματος Δημοκρατικής Ενότητας (PYD) στα Βαλκάνια.

➥ Σχολιάζοντας στον λογαριασμό του στο facebook τη στάση του Πάπα στο ζήτημα της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, υπενθυμίζει κάτι: Στη συνάντηση που είχε ο Ποντίφικας με τον νεοσουλτάνο (Φεβρουάριος 2018) ο Πάπας έδωσε στον Ερντογάν το μετάλλιο του «Αγγέλου της Ειρήνης»!

➥ Γράφει σχετικά ο Ι. Μουσλέμ: «Ο Πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος δέχτηκε τον Ερντογάν στο Βατικανό στο αποκορύφωμα του τουρκικού πολέμου γενοκτονίας στη συριακή κουρδική περιοχή του Αφρίν τον Φεβρουάριο του 2018, σκότωσε τα παιδιά της, εκτοπίζοντας τον λαό της, κατεδαφίζοντας ναούς, τα τζαμιά και ακόμη και τη μοναδική εκκλησία στο Αφρίν, και για αυτό του έδωσε μετάλλιο ειρήνης!»

➥ Αξίζει να σημειωθεί ότι οι χαρακτηρισμοί που αποδίδει ο κ. Μουσλέμ στον Πάπα και τον Ερντογάν δεν είναι και τόσο κολακευτικοί: Ο πρώτος είναι «απατεώνας» και ο δεύτερος «τρομοκράτης»…

➥ Εδώ που τα λέμε, θα ήταν παράξενο ο Πάπας, με τις γνωστές απόψεις, συμφέροντα και ταυτίσεις του, να υπερασπιστεί ελληνικές εκκλησίες με μεγαλύτερο πάθος και φανατισμό από εκείνον που δείχνουν οι δικοί μας ιερείς.

➥ Η αντίδραση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας μας αλλά και εκείνη του Οικουμενικού Πατριαρχείου δεν ήταν δα και τόσο… μαχητική. Ας κάνουμε εμείς αυτό που πρέπει κι ύστερα θα φανούν οι αληθινοί σύμμαχοι.

➥ Αν δεν υπερασπιστείς τα του οίκου σου, να είσαι βέβαιος ότι δεν πρόκειται ουδείς να το πράξει για λογαριασμό σου.
π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα