ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Τετάρτης 15/07/2020

➥ Στο υπουργείο Εξωτερικών έχουμε παράδοση. Μπαίνουν οι καλύτερες επιλογές, τα καθαρόαιμα, τα γκανιάν, οι άχαστοι.

➥ Να, ας πάρουμε για παράδειγμα τον υπεργίγαντα Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ο οποίος είναι αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών. Λίγες ώρες πριν ανακοινώσει ο Ερντογάν τη μετατροπή του ναού της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, ο Μίλτος (ο οποίος να υπενθυμίσουμε ότι διορίστηκε ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΟΓΩ ΕΠΙΘΕΤΟΥ στο πόστο του) έδωσε συνέντευξη στον Real FΜ.

➥ Ο Μίλτος Βαρβιτσιώτης, ο δαιμόνιος και διορατικός αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος, καθησύχαζε το πανελλήνιο επικαλούμενος την… UNESCO:

➥ «Νομίζω ότι αυτό το βήμα, το οποίο έχει προαναγγελθεί για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να βελτιώσει το κακό κλίμα που υπάρχει ανάμεσα στις σχέσεις της Τουρκίας και του υπόλοιπου δυτικού κόσμου.

➥»Οι ανακοινώσεις τόσο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, οι τοποθετήσεις από την πλευρά της UNESCO, οι τοποθετήσεις από τις βασικές πρωτεύουσες της Ευρώπης, οι παρεμβάσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης, όλων των διεθνών οργανισμών, που λένε ότι αυτό το μνημείο πρέπει να μείνει ένα μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς που να ενώνει αντί να χωρίζει […], νομίζω ότι θα πρέπει να εισακουστούν με σοβαρότητα από την Αγκυρα.

➥»Αν λοιπόν κάνει αυτή την κίνηση, που δείχνει ότι επιστρέφει σε ένα οθωμανικό παρελθόν με ισχυρότατο συμβολισμό, ουσιαστικά θα έχει στείλει και ένα μήνυμα στην Ευρώπη ότι “δεν ενδιαφέρομαι να συνεχίσω να είμαι ο υπερασπιστής των αξιών της Ευρώπης σε αυτή την περιοχή του κόσμου, αλλά μετατρέπομαι σε μια ισλαμική δημοκρατία, με ό,τι σημαίνει αυτό’’. Νομίζω ότι το ρίσκο είναι πάρα πολύ μεγάλο πολιτικά για την Τουρκία.

➥»Θεωρώ ότι αυτή η κίνηση θα αποκτήσει πολύ μεγαλύτερη δημοσιότητα και δυναμική από ό,τι έχουμε δει. Στο τέλος της ημέρας θα σας πω ότι η δική μου εκτίμηση είναι ότι δεν θα τολμήσει να το κάνει».

➥ Να πούμε στον Μίλτο να αποκτήσει εκπομπή για το Στοίχημα, να τον βλέπουμε, να ποντάρουμε τα αντίθετα, να κονομήσουμε.
π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα