ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Πέμπτης 16/07/2020

➥ Ο Μοχάμαντ Ταουχίντι, 37 ετών, είναι ιμάμης, γνωστός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με το ψευδώνυμο «ο ιμάμης της ειρήνης». Είναι σιίτης μουσουλμάνος, γεννήθηκε στο Ιράν και η περίπτωσή του αποτελεί μια φωτεινή εξαίρεση σ’ έναν κανόνα θρησκευτικού φανατισμού και μισαλλοδοξίας.

➥ Ο «ιμάμης της ειρήνης» σήμερα ζει στην Αυστραλία. Ευαγγελίζεται ένα Ισλάμ απαλλαγμένο από την τρομοκρατία, την ιδεολογία της διά του ξίφους εξάπλωσης της θρησκείας και είναι ενεργός πολέμιος όλων των ανελεύθερων καθεστώτων, τρομοκρατικών οργανώσεων και δικτατόρων που επικαλούνται το Κοράνι για να δικαιολογήσουν τα ανομήματά τους.

➥ Θέλοντας να αποδοκιμάσει την ασχήμια που διέπραξε ο Ερντογάν μετατρέποντας την Αγια-Σοφιά στην Κωνσταντινούπολη σε τζαμί, ο Μοχάμαντ Ταουχίντι ανάρτησε στον λογαριασμό του στο twitter το μοντάζ που βλέπετε στην εικόνα όπου το πρόσωπο του Τούρκου προέδρου έχει την κόμμωση και το πάχος του Κιμ Γιονγκ Ουν της Βορείου Κορέας.

➥ Ο «ιμάμης της ειρήνης» είναι ένας από τους δημοφιλέστερους και επιδραστικότερους μετριοπαθείς ιμάμηδες στο διαδίκτυο. Μακάρι τον δρόμο που ανοίγει στη δική του θρησκεία να τον ακολουθήσουν κι άλλοι.

➥ Η εντελώς θερινή φωτό (σελ. 15) με τον μπαντανοφόρο Βαρουφάκη και τη σύζυγό του στο αεράτο, χλιδάτο καμπριολέ δεν χρειάζεται μεγάλη λεζάντα για να περάσει το μήνυμά της. Μια μονολεκτική αρκεί: Ζωάρα!
π

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα