ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Τετάρτης 22/07/2020

➥ Τα μπάνια του ελληνικού λαού δεν τα σέβεται η Τουρκία και θα το πληρώσει τοις μετρητοίς και με το αναλογούν επιτόκιο. Βγάζουν διάφορα παλιόχαρτα κι ανακοινώσεις για σεισμικές έρευνες στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά του Καστελόριζου.

➥ Να προσέξουν πολύ, διότι έτσι που το πάνε σεισμός θα γίνει, αλλά δεν θα το προκαλέσουν αυτοί, αλλά οι Ελληνες. Υπάρχει η πιθανότητα τα πλοία τους να μετατραπούν σε χρόνο μηδέν σε στατικά… υποβρύχια. Δηλαδή, να πάνε ντιπ καταντίπ για φούντο.

➥ Είμαστε καταχρεωμένοι, είμαστε ταλαιπωρημένοι, είμαστε δίχως σοβαρή ηγεσία αλλά -πάνω απ’ όλα- είμαστε Ελληνες! Κι αυτή την τελευταία ιδιότητα, αν μας τη θυμίσουν οι Τούρκοι, πικρά θα το μετανιώσουν.

➥ Αυτές τις ημέρες που έρχονται πρέπει, συν τοις άλλοις, να μας συνοδεύει ένα καλό βιβλίο. Το περιεχόμενό του να είναι τέτοιο ώστε να μας γεμίζει γνώσεις, έμπνευση και αισιοδοξία. Να έχει χαρακτήρες δυνατούς και πρότυπα αιώνια.

➥ Μια από τις καλύτερες συντροφιές και για φέτος και για πάντα είναι η θύμηση του Γεωργίου Καραϊσκάκη. Το βιβλίο του Δημητρίου Αινιάνος (1800-1821) με τίτλο «Η βιογραφία του στρατηγού Γεωργίου Καραϊσκάκη» (εκδόσεις Νέα Θέσις) είναι το σημαντικότερο που έχει γραφτεί για τον μεγάλο ήρωα.

➥ Ο Δημήτριος Αινιάν ήταν γραμματέας του Καραϊσκάκη και ο πρώτος βιογράφος του. Τα γεγονότα που παραθέτει προσφέρουν στον αναγνώστη μια πλήρη εικόνα για το ήθος, την ανδρεία αλλά και τις αξιοζήλευτες διοικητικές και πολεμικές δεξιότητες του Γεώργιου Καραϊσκάκη.

➥ Και κάτι άλλο: διαβάζοντας βιογραφίες ημιθεϊκών ηρώων σαν τον Καραϊσκάκη θυμάσαι κάτι που πολλοί θέλουν να λησμονείς: πόσο συνυφασμένη με την έννοια της νίκης είναι η πολεμική αρετή των Ελλήνων.
π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα