ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Πέμπτης 23/07/2020

➥ Αστείο που κυκλοφορεί σε απελπισμένους ταξιδιωτικούς πράκτορες, που βαρούν μύγες λόγω κορονοϊού: Αν «σφίξουν» λίγο ακόμα τα ελληνοτουρκικά μπορεί να ρεφάρουμε. Θα έχουν εξαιρετικά μεγάλη ζήτηση τα one way εισιτήρια για εξωτερικό.

➥ Αυτή η σκέψη, που σε πολλούς δεν φαντάζει και τόσο αστεία, οφείλεται σε μια υπόθεση. Η άρχουσα τάξη, πάντα πιστή στην… πατριωτική αποστολή της, θα εφαρμόσει το μότο που την εμπνέει και την καθοδηγεί: Του φευγάτου η μάνα δεν έκλαψε ποτέ.

➥ Φυσικά, τα παραπάνω δεν ισχύουν για το μικρό κομμάτι της ελληνικής ελίτ που απέφυγε να βάλει βύσμα για την εκπλήρωση της στρατιωτικής θητείας της.

➥ Είναι λίγες, αλλά υπάρχουν οι οικογένειες που δεν ήθελαν οι κανακάρηδές τους να λουφάρουν στη θητεία τους, δεν γούσταραν να βάλουν κάποιον υπουργό, υφυπουργό, βουλευτή η περιφερειάρχη να πάρει τηλέφωνο τον διευθυντή του πρώτου γραφείου της μονάδας για να πάρει ο «τζουτζούκος» άδεια.

➥ Δυστυχώς, όμως, για πάρα πολλούς από την ελίτ της ελληνικής χρεοκοπίας ισχύουν και τα τηλεφωνηματάκια και ειδικότητες του τύπου «χειριστής κρουασάν» ή «βοηθός γεμιστή στιλογράφων» και «γκομενοφύλακας Κολωνακίου». Όλοι αυτοί θα εξαφανιστούν όχι με το άκουσμα του πρώτου «μπαμ», αλλά με το σήκωμα του κόκορα.

➥ Οι κυρίες αυτής της συνομοταξίας θα σχολιάζουν τα τεκταινόμενα παρακολουθώντας τουρκοσίριαλ στην τηλεόραση, εκστασιασμένες από την αρρενωπότητα, τη γοητεία και το σταριλίκι των Σελτζούκων ηθοποιών.

➥ Κι ένα ανεξήγητο πράγμα όταν «πυρακτώνονται» οι ελληνοτουρκικές σχέσεις. Οι αναπολήσεις των περισσότερων Ελλήνων φτάνουν έως τις ημέρες των Ιμίων και άπαντες απεύχονται τυχόν επανάληψή τους.

➥ Μα, καλά, γιατί έχει περάσει τέτοια εικόνα στον λαό; Τα Ιμια και η υποστολή της σημαίας δεν ήταν επιτυχία του Σημίτη; Δεν είναι οι πασοκτζήδες υπερήφανοι για την «εθνική» πολιτική τους;
π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα