ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Τετάρτης 26/08/2020

➥ Κατακαημένη Ελλάδα. Είσαι η παράξενη χώρα, όπου τα αφεντικά βγάζουν βόλτα τα δεσποζόμενα σκυλιά και οι άνθρωποι φορούν φίμωτρο -μάσκα δηλαδή- και τα σκυλιά αναπνέουν ελεύθερα δίχως φίμωτρο.

➥ Τη μάσκα δηλώνουν ότι θέλουν να μας τη φορέσουν και εντός και εκτός για λόγους… εκπαιδεύσεως! Μας εκπαιδεύουν για σκύλους διότι η ελληνική οικονομία έχει πάρει τέτοιο δρόμο, που ακόμα και οι σκυλοτροφές θα μας φαίνονται ακριβές.

➥ Να φορέσουμε και μια ψεύτικη ουρά να τριγυρνάμε στα χασάπικα να την κουνάμε μπας και μας πετάξουν κάνα κόκαλο – γιατί από μισθούς, γιοκ!

➥ Η Κεραμέως την έχει σχεδόν σίγουρη την υποψηφιότητα για βραβείο Νόμπελ διότι έκανε μια πολύ μεγάλη ανακάλυψη: Οι σχολικές τάξεις κατά μέσον όρο έχουν 17 μαθητές. Σε παράξενα σχολεία κινούμαστε οι περισσότεροι. Σπάνια πετυχαίνουμε τάξη με 17 μαθητές. Συνήθως υπάρχουν περισσότεροι. Η Κεραμέως όμως είναι πατενταρισμένη επιστήμων της συνομοταξίας των αρίστων και ανακάλυψε τον μέσο όρο.

➥ Ξέρετε τι θαύματα μπορεί να κάνει ο μέσος όρος; Με μια απλή πράξη μπορεί να ανακηρύξει έναν άνθρωπο πλούσιο χωρίς να του προσθέσει ούτε μισό ευρώ στον τραπεζικό λογαριασμό του. Παραδείγματος χάριν, αν είσαι άφραγκος και μπεις στο ίδιο ασανσέρ με έναν από τους Νιάρχους, ο μέσος όρος των επιβατών του ασανσέρ θα δείξει ότι επιβαίνουν δύο ζάπλουτοι άνθρωποι.

➥ Ο μέσος όρος όμως είναι μια πολύ μεγάλη παγίδα και για αυτούς που τον χρησιμοποιούν. Κατά μέσον όρο, αν πάρουμε ως βασικά δεδομένα τον παγκόσμιο πληθυσμό και τα θύματα του κορονοϊού, δεν θα έπρεπε να μας απασχολεί καθόλου αυτός ο ιός. Αυτό λέει ο μέσος όρος…

➥ Και κάτι που έχει ιδιαίτερο κοινωνιολογικό ενδιαφέρον. Ο (μέχρι πρότινος) πατήρ Κονάνος ανακοίνωσε την απόφασή του να αποσχηματιστεί και εκείνοι που τον έβριζαν όσο ήταν παπάς τον βρίζουν και τώρα που δεν θα είναι.
π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα