ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Τετάρτης 23/09/2020

➥ Ο Νίκος Γκάλης έδωσε τη συμβουλή όχι του ενός αλλά των πολλών εκατομμυρίων ευρώ για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο: «Αυτό που θα του έλεγα θα ήταν να μη νομίζει ότι κατάφερε κάτι και χαλαρώσει. Δεν πρέπει να χαλαρώσει. Είναι πιο εύκολο να ανέβεις ψηλά κι είναι πιο δύσκολο να κρατηθείς ψηλά».

➥ Αν επεκτείνουμε την γκάλειο φράση «είναι πιο εύκολο να ανέβεις ψηλά κι είναι πιο δύσκολο να κρατηθείς ψηλά» και στο επίπεδο λαών και πολιτισμών, καταλαβαίνουμε τι ακριβώς έπαθε η Ελλάδα.

➥ Ανεβήκαμε ψηλά, κρατηθήκαμε κάποιο διάστημα, αλλά μας πήρε σχετικά εύκολα η κάτω βόλτα. Πάντως, σύμφωνα με τον Γκάλη, η άνοδος είναι εύκολη κι εμείς οι Ελληνες τις τελευταίες δεκαετίες δεν έχουμε βάλει και τόσο ψηλά τον πήχη που πρέπει να ξεπεράσουμε.

➥ Ο Αντετοκούνμπο είναι καλό παιδί, αναμφίβολα. Εξαιρετικός παίκτης, σίγουρα. Πρότυπο επαγγελματικής επιτυχίας, δίχως δεύτερη κουβέντα. Αντιρατσιστής μέγας, γκαραντί – όλοι κατανοήσαμε τις αγαθές προθέσεις του όταν μίλησε για τον ρατσισμό που βίωσε στην Ελλάδα και πόσο «τρομακτικό» είναι «να μεγαλώνεις παιδί στην Αμερική» της αστυνομικής βίας.

➥ Ενα ταλέντο μόνο του λείπει του Γιάννη Αντετοκούνμπο: η παρατηρητικότητα! Από αυτό το παλικαράκι ξεφεύγουν πολλές ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες.

➥ Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, που αντελήφθη τον ρατσισμό στην Ελλάδα και τρόμαξε με την αστυνομική βία στις ΗΠΑ, πώς και δεν κατάλαβε την επιθετική, επεκτατική και μαφιόζικη πολιτική της Τουρκίας, η οποία απειλεί διαρκώς τη χώρα του;

➥ Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο οποίος δεν διστάζει να τοποθετηθεί πάνω σε αμιγώς πολιτικά ζητήματα (κάτι που παλαιότερα απέφευγαν οι αθλητές), γιατί δεν βρήκε μερικά λόγια να πει για την Ελλάδα μας, την οποία απειλεί ο μισοπάλαβος τύραννος Ερντογάν;

➥ Πιθανότατα μπορεί να διέλαθαν της προσοχής του Γιάννη Αντετοκούνμπο τα τουρκικά καφριλίκια. Του τα υπενθυμίζουμε επισημαίνοντας ότι μια δήλωσή του αρκεί για να στρέψει τα φώτα μιας θετικής -για την πατρίδα- δημοσιότητας και για να ευαισθητοποιηθούν πολλές χιλιάδες Αμερικανοί θαυμαστές του.

➥ Ποτέ δεν είναι αργά. Ας μιλήσει έστω και τώρα υπέρ της Ελλάδας μας και κατά της τουρκικής επιθετικότητας.
π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα