ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Τρίτης 06/10/2020

➥ Ενα δισ. (ευρώ, δολάρια, δηνάρια, ριάλια – θα σας γελάσουμε) έταξε η Microsoft να… ρίξει στην Ελλάδα σε επενδύσεις. Πότε θα σπρώξει το μαρούλι; Ακριβώς όποτε υποθέτουν όλοι οι νοήμονες άνθρωποι, διαβάζοντας τέτοιου είδους ειδήσεις: σε βάθος χρόνου!

➥ Το «βάθος χρόνου» είναι του αγίου ποτέ ανήμερα, ίσως και την παραμονή – αν είμαστε αρκετά τυχεροί. Σε βάθος χρόνου κι ο μπαρμπα-Γιάννης ο κανατάς, αν αποταμιεύει χρήματα (για μερικές χιλιετίες) και πάνε καλά και οι δουλειές, μπορεί να αγοράσει έπαυλη στην Καλιφόρνια.

➥ Οταν οι κυβερνήσεις νιώθουν ανασφάλεια και βλέπουν οικονομικές (και άλλου τύπου) σφαλιάρες να πλησιάζουν, το ρίχνουν στο σπορ της αισιοδοξίας.

➥ Βάλε 1 δισ. από τη Microsoft, βάλε κι άλλα τόσα που θα έρθουν από μόνα τους όταν γίνουμε… κόμβος, βάλε και μερικά ακόμα από κάτι μπουτίκ ξενοδοχεία που θα ανοίξουν (τα ανακοίνωσε ο Πέτσας – αλήθεια, θα ’ναι, μπουχαχά…), βάλε και μια βροχή με πεντακοσάευρα, που έχει προγραμματιστεί και σχεδιαστεί από τον Πατέλη, και είμαστε έτοιμοι για μεγαλεία!

➥ Και την ανάπτυξη; Πού τη βάζεις την ανάπτυξη; Την υπολογίζουν (για του χρόνου, βέβαια, όχι τώρα) ότι θα «τρέχει» με ρυθμό αφηνιασμένου αλόγου ιπποδρομιών!

➥ Θα φτάσει στο 7,5% και θα καλύψει «σημαντικό μέρος των απωλειών του 2020». Αυτά λέει το προσχέδιο του Προϋπολογισμού για το 2021, που κατατέθηκε στη Βουλή – κι άμα λέει για 7,5% ρυθμό ανάπτυξης, βάλτε κι άλλα τόσα για να πέσετε μέσα. Αν θέλετε, βάλτε και 500%.

➥ Το να γράφεις νουμεράκια σε υπολογιστικά προγράμματα και να τα ανακοινώνεις δεν κοστίζει κάτι. Αυτό που κοστίζει -και είναι δυσεύρετο το μπαγάσικο- είναι το αληθινό χρήμα, το μετρητούλι, που όλο το ακούς και ποτέ δεν το βλέπεις, ταλαίπωρε φορολογούμενε.

➥ Υπομονή, όμως, θα γίνουμε «κόμβος» της Microsoft και θα δένουμε τα σκυλιά με τα λουκάνικα. Μέχρι τότε, ας αρκεστούμε στην υφεσάρα του 8,2% και στα εκκαθαριστικά της Εφορίας που πρέπει να πληρώσουμε.

➥ Και να μην ξεχάσουμε και τον ΕΝΦΙΑ, αυτόν τον φόρο ακινήτων που έλεγε ο Βαγγέλης Βενιζέλος, πριν από περίπου μια δεκαετία, ότι θα ήταν… προσωρινός. Κοροϊδάρες!
π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα