ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Πέμπτης 29/10/2020

➥ Μια ηλικιωμένη κυρία, που όσο περνάει ο καιρός θυμίζει το παλιό, φτηνό κρασί, που ξίνισε τόσο που δεν κάνει ούτε για εντριβή, θέλησε να ασχοληθεί με (ακόμα ένα) πεδίο που αγνοεί, την Ιστορία.

➥ Επιπλέον, μέσω της Ιστορίας, η ξινισμένη απόμαχος της εργασίας θέλησε να πουλήσει αριστεροσύνη (ένα προϊόν που δεν είναι ευπώλητο πλέον). Κλασικό τρικ πωλήσεως αριστεροσύνης κάθε 28η Οκτωβρίου είναι μια ξεγυρισμένη επίθεση στον Ιωάννη Μεταξά.

➥ Η κυριούλα, λοιπόν, επειδή ζει με το παρελθόν και νομίζει ότι πιάνουν ακόμη τα πολύ παλιά κόλπα, σέρβιρε στο κοινό της και το δεύτερο μπαγιάτικο «κλισέ»: την επίθεση στον Μεταξά με λόγια κάποιου που νομίζει εκείνη ότι ήταν δεξιός – στην προκειμένη περίπτωση αξιοποίησε ως πηγή τον «δεξιό» Μάνο Χατζιδάκι.

➥ Ο συνθέτης Μάνος Χατζιδάκις, ο οποίος την περίοδο της Κατοχής ήταν μέλος της ΕΠΟΝ (νεολαιίστικη βιτρίνα του ΚΚΕ), ήταν τόσο δεξιός όσο ο Λεωνίδας Κύρκος. Ούτε στο ελάχιστο, δηλαδή.

➥ Απλώς, ο μακαρίτης Μάνος Χατζιδάκις χαρακτηρίστηκε «δεξιός» επειδή είχε φιλικές σχέσεις με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και διότι κάποτε είχε ανοίξει μέτωπο εναντίον της εφημερίδας «Αυριανή». Ωστόσο, όπως μαρτυρούν οι συνεντεύξεις και τα κείμενά του, ήταν διεθνιστής, αντιπαραδοσιακός και οι κοινωνικοπολιτικές αντιλήψεις του αριστέριζαν εντονότατα.

➥ Από το υπόλοιπο παρελάσεως, που… παραχώρησε σ’ εμάς, τους αθεράπευτους νατιβιστές, ο εκσυγχρονισμένος Μητσοτάκης, άρεσε το μήνυμα του πιλότου της «Ζευς», που έκανε πέρασμα από τους αττικούς αιθέρες και από το μικρόφωνο στο αεροσκάφος του είπε, μεταξύ άλλων: «Να θυμάστε το πιο λακωνικό και ηχηρό μήνυμα της παγκόσμιας ιστορίας αποτελείται από δύο συλλαβές, ΟΧΙ. Ενα μήνυμα που θυμίζει σε όλους ότι η δημοκρατία και η ελευθερία είναι ιδεώδη ακατάλυτα, που θα θριαμβεύουν όσο υπάρχουν αθάνατες ελληνικές ψυχές».

➥ Να υπενθυμίσουμε και στον πιλότο και στον συντάκτη του λόγου του ότι το 1940 η Ελλάδα δεν είχε δημοκρατία. Ο Μεταξάς δεν πίστευε στη δημοκρατία και γι’ αυτό επέβαλε το καθεστώς της 4ης Αυγούστου. Πίστευε στην ελευθερία του έθνους, στο στέμμα και στην ευημερία του λαού.

➥ Φυσικά, θα ήταν Θεού έργο να επιβληθεί κάποτε δημοκρατία στην Ελλάδα και να αποφασίζει ο ελληνικός λαός για τη μοίρα του και όχι η Μέρκελ, οι Γερμανοί βιομήχανοι, οι πολυεθνικές και η υπερεθνική κερδοσκοπική σπείρα, που, ουσιαστικά, έχει κατασχέσει τη χώρα.
π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα