ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Παρασκευής 04/12/2020

➥ Σύμφωνα με δημοσιεύματα, κάποιος από τους εμπειρογνώμονες (ευρύχωρη λέξη ο «εμπειρογνώμων», διότι χωράει πολλούς και πολλά εντός της) του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας δήλωσε: «Παρακολουθούμε πολύ στενά τις δυνατότητες [αξιοποίησης] της τεχνολογίας στη μάχη κατά του Covid-19, και μία από αυτές έχει να κάνει με το πώς θα συνεργαστούμε με τα κράτη-μέλη του ΠΟΥ προς ένα ηλεκτρονικό πιστοποιητικό εμβολιασμού».

➥ Κοντολογίς, θα φακελώνεσαι ολοκληρωτικά, κι αν δεν προθυμοποιήθηκες να γίνεις πειραματόζωο για να σου βάλουν μέσα στον οργανισμό την ουσία «ένας Θεός ξέρει τι», τότε θα είσαι πολίτης β΄ κατηγορίας.

➥ Εκεί το πάνε το πράγμα. Από το «καλημέρα» της ανακοίνωσης για την ανακάλυψη του παγκόσμιου νερού του Καματερού (του εμβολίου, δηλαδή), έχουν βγει τα «παπαγαλάκια» και ψιττακίζουν τα ίδια και τα ίδια, ελαφρώς παραλλαγμένα:

➥ Οποιος δεν έχει εμβολιαστεί να μην μπορεί να μπει σε αεροπλάνο. Οποιος δεν έχει εμβολιαστεί να μην μπορεί να εργαστεί στον τάδε και τον δείνα τομέα. Οποιος δεν έχει εμβολιαστεί να μην μπορεί να κάνει αυτό και να κάνει και τούτο.

➥ Από την πρώτη στιγμή που έσκασε τούτο το κανόνι της πανδημίας, βλέπεις ότι οι κρατούντες αντιμετωπίζουν με μεγαλύτερη αντιπάθεια τις ελευθερίες των ανθρώπων παρά τον ίδιο τον κορονοϊό.

➥ Κι ένα περίεργο πράγμα, βρε παιδάκι μου: Όσο πιο αντιπαθητικός, αποκρουστικός και σιχαμένος σού φαίνεται κάποιος, άλλο τόσο πιο φανατισμένος είναι με τον εμβολιασμό σου.

➥ Το ρημάδι το ένστικτο είναι ανεξήγητο πράγμα, αλλά σπανίως αποδεικνύεται εσφαλμένο. Αυτή η μικρή φωνούλα εντός μας μιλάει τη γλώσσα της αλήθειας. Καλό είναι να της δίνουμε την πρέπουσα σημασία – τουλάχιστον περισσότερη απ’ όση δίνουμε στις κραυγές των διαφόρων Πορτοσάλτε στην τηλεόραση.
π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα