ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Τρίτης 02/03/2021

➤ Κλάψαν τα φωτοτυπάδικα* της Σόλωνος όταν μαθεύτηκε η είδηση: «Η Αννα Διαμαντοπούλου** αποσύρθηκε από τη διεκδίκηση της ηγεσίας του ΟΟΣΑ».

➤ Από τα Xerox έτρεξε το μελάνι κορόμηλο και χρειάστηκαν ξαναγέμισμα. Οι φωτοτυπίες βγαίνανε θαμπές και τα διατρητικά στόμωσαν ενώ στράβωσαν όλα τα σπιράλ.

➤ Τι συμφορά είναι τούτη; Πώς θα ισορροπήσει το παγκόσμιο σύστημα, πώς θα υπάρχει συνεργασία και ανάπτυξη, πώς θα επιτευχθεί ειρήνη και ασφάλεια δίχως τη Διαμαντοπούλου που -με εντελώς αξιοκρατικά κριτήρια- διορίστηκε νομάρχης Καστοριάς στα 26 χρόνια της από τον Αντρέα Παπανδρέου;

➤ Ομως, τα πράγματα δεν είναι πάντα όπως φαίνονται – ειδικά στα ζητήματα της διεθνούς διπλωματίας. Η Αννα Διαμαντοπούλου αποσύρθηκε από την κούρσα της διεκδίκησης της ηγεσίας του ΟΟΣΑ ακριβώς για να μη σφαχτούν τα παλικάρια του πλανήτη στην ποδιά της για χάρη της.

➤ Εγραψε στην ανακοίνωση την οποία εξέδωσε και την περιμέναμε όλοι πώς και πώς: «Αύριο (σ.σ.: σήμερα) θα γίνει η επίσημη ανακοίνωση των δύο τελευταίων δρομέων της διεθνούς κούρσας για τον ΟΟΣΑ – είναι οι υποψήφιοι της Αυστραλίας και της Σουηδίας. Νωρίτερα σήμερα αποφάσισα να αποσύρω την υποψηφιότητά μου, προκειμένου να διευκολυνθεί η συναίνεση στη διαδικασία επιλογής του νέου Γ.Γ.».

➤ Στο παρά τσακ γλιτώσαμε τον παγκόσμιο πόλεμο για τα μάτια της βετεράνου της πασοκάρας. Πάλι καλά να λέτε που ανέλαβε την πρωτοβουλία να αποσυρθεί.

➤ *Σύνδεση με τα προηγούμενα επεισόδια της ελληνόφωνης κωμικής σειράς «ΓΑΠ – Πασοκάρα – Μνημονιάρα»: Το 2011, επί υπουργίας Διαμαντοπούλου στην «Παιδεία», τα σχολεία είχαν ξεμείνει από βιβλία και η φωτοτυπία πήγε σύννεφο.

➤ ** Στιγμιότυπο από επιθεώρηση κλιμακίου της πασοκάρας στη Βαρβάκειο Αγορά όπου η Διαμαντοπούλου ενημερώθηκε για το πόσο κόστισαν τα πατσοπόδαρα.
π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα