ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Δευτέρας 08/03/2021

➤ Η μανδάμ που ορίστηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να «ηγηθεί» της «εθνικής» προσπάθειας απότισης φόρου τιμής στην Εθνεγερσία του 1821 μίλησε με τον πρεσβευτή του Μπανγκλαντές και συμφώνησε μαζί του «τη δυνατότητα συνδυασμού δράσεων στο πλαίσιο των εορτασμών».

➤ Σχεδιάζει συνεορτασμούς με Μπανγκλαντέζους η μανδάμ, διότι αυτή η χώρα (που αποπειράθηκε στο παρελθόν, μαζί με το Πακιστάν, να αναγνωρίσει τα Κατεχόμενα της Κύπρου ως… κράτος) γιορτάζει φέτος την 50ή επέτειο ανεξαρτησίας της.

➤ Αυτή η φαεινή ιδέα δείχνει πόσο κατεπείγουσα είναι η ανάγκη να αναλάβει ο λαός μας την τιμητική υποχρέωση να γιορτάσει το 1821 με τον τρόπο που του αξίζει: μεταλαμπαδεύοντας τον πόθο για ελευθερία στις καρδιές των νέων και διδάσκοντας αρετή και γενναιότητα διά του παραδείγματος των ηρώων και των μαρτύρων του Γένους.

➤ Διότι 1821 σημαίνει Κολοκοτρώνης, Καραϊσκάκης, Μπουμπουλίνα, Νικηταράς, Υψηλάντηδες, Παπαφλέσσας, Μαντώ Μαυρογένους, Μιαούλης, Παλαιών Πατρών Γερμανός, Κανάρης, Καποδίστριας και δεκάδες άλλες ημιθεϊκές ελληνικές μορφές, που πάλεψαν και θυσιάστηκαν για να μπορούμε σήμερα να ζούμε ελεύθεροι.

➤ Διότι 1821 είναι η εναντίωση στη σκλαβιά με κάθε μέσο και τίμημα, με ενοποιητικά στοιχεία την πατρίδα, τη θρησκεία, την παράδοση και τον πολιτισμό μας.

➤ Διότι 1821 είναι ο πόθος για την εθνική αποκατάσταση, την απελευθέρωση σκλαβωμένων εδαφών, την ανεξαρτησία από κάθε τρίτη δύναμη που επιδιώκει την αποδυνάμωσή μας, η σύνδεση με το παρελθόν και η προετοιμασία του μέλλοντος του λαού μας.

➤ Διότι 1821 δεν σημαίνει Μπανγκλαντές. Γυρίστε την πλάτη στην αξιοθρήνητη μανδάμ και σε εκείνους που τη διόρισαν και την ανέχονται.

➤ Γιορτάστε το ’21 όπως μπορείτε και γνωρίζετε μαζί με τις οικογένειές σας και τους οικείους σας.

π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα