ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Μ. Τρίτης 27/04/2021

➤ Η Μεγάλη Εβδομάδα, που καταλήγει στον διά του Σταυρού θάνατο και στη θριαμβική Ανάσταση του Χριστού, είναι η κατ’ εξοχήν δοξαζόμενη εορταστική περίοδος της Ορθοδοξίας.

➤ Ο αγώνας και η αγωνία για τον θάνατο, και ο πόθος και η ελπίδα για το ξεπέρασμά του αποτελούν διαχρονική μέριμνα της ανθρωπότητας – φυσικά και του δικού μας λαού.

➤ Στην αρχαία Ελλάδα η εξοικείωση με το μέγα αίνιγμα του θανάτου επιτυγχανόταν με σειρά ιεροπραξιών και τελετών, με κορυφαία όλων τα Ελευσίνια Μυστήρια.

➤ Το μεγαλύτερο μέρος από όσα έβλεπαν και άκουγαν οι μύστες, δυστυχώς, έχει -για την ώρα- χαθεί. Όμως, υπάρχουν σημαντικές πηγές και εργώδεις ερευνητές και ερευνήτριες που προσπαθούν να φωτίσουν πτυχές αυτών των μυστηρίων.

➤ Ενα από τα σημαντικότερα έργα που κυκλοφορούν γι’ αυτά τα μυστήρια φέρει την υπογραφή της Μαρίας Μαραγκού και τιτλοφορείται «Ελευσίνια Μυστήρια – Η οδός της θέωσης του ανθρώπου», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κάκτος.

➤ Η κυρια Μαραγκού, που έχει πτυχίο χημικού μηχανικού από το ΕΜΠ και έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα των πολυμερών στον Καναδά, πέρα από την πρωτότυπη και εμπνευσμένη μέθοδο προσέγγισης των Ελευσινίων Μυστηρίων, κάνει κάτι εξαιρετικά χρήσιμο: «Παντρεύει» την ιστορική έρευνα με τις θετικές επιστήμες.

➤ Στο βιβλίο «Ελευσίνια Μυστήρια – Η οδός της θέωσης του ανθρώπου» ο αναγνώστης θα διαβάσει τη διαπραγμάτευση της οντικής πορείας της ψυχής υπό το πρίσμα της κβαντικής φυσικής!

➤ Αξίζει να διαβάσετε αυτό το έργο για να ξεναγηθείτε νοερά στον θαυμαστό πολιτισμό μας.
π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα