ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Δευτέρας 24/05/2021

➤ Ο υποναύαρχος επί τιμή, πλοιοκτήτης και συχνός ευεργέτης του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού Παναγιώτης Λασκαρίδης είπε μερικές αλήθειες σ’ ένα ντοκιμαντέρ (μία απ’ αυτές είναι ότι οι πλοιοκτήτες τους πολιτικούς και τον πρωθυπουργό τούς έχουν -επιεικώς- «@#σμένους») και έγινε στόχος επικοινωνιακού λιθοβολισμού.

➤ Στον πολύπειρο πλοιοκτήτη πολλά επιτρέπονται, εκτός από ένα: η αφέλεια. Και είναι αφελές να παραχωρείς συνέντευξη σε ΜΜΕ που φτιάχνει κάποιο ντοκιμαντέρ δίχως να ελέγξεις ποιος βρίσκεται μπροστά, ποιος δίπλα και ποιος πίσω απ’ αυτό. Πρέπει να ρωτήσεις ποιος το φτιάχνει και πώς λέγεται.

➤ Το ντοκιμαντέρ στο οποίο μίλησε ο κ. Λασκαρίδης είναι το «Μαύρο μονοπάτι». Ο δευτερεύων τίτλος του είναι «Πώς να σκοτώσεις τον πλανήτη και να μείνεις ατιμώρητος» (βλ. σχετική αφίσα).

➤ Παραγωγός του ντοκιμαντέρ είναι η Τουρκάλα Zeynep Sentek. Αυτό που διαφημίζει στο twitter η κυρία Sentek είναι η σχέση της με το ίδρυμα openDemocracy (εικ. 2). Ιδρυτικός μεγάλος χρηματοδότης του openDemocracy είναι το Iδρυμα Open Society του Τζορτζ Σόρος.

➤ Η Zeynep Sentek, όπως παρουσιάζεται στο σάιτ του openDemocracy, συμμετέχει στην ομάδα που ερευνά και δημοσιοποιεί περιπτώσεις στήριξης της ευρωπαϊκής άκρας Δεξιάς από συντηρητικούς χριστιανούς (εικ. 3). Αν ήταν ισλαμιστές, δεν θα είχαν πρόβλημα, άραγε;

➤ Τι θα έπρεπε να έχει καταλάβει ο κ. Λασκαρίδης απ’ όλα αυτά; Οτι θα έπρεπε να αγνοήσει το αίτημα να παραχωρήσει συνέντευξη.
π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα