ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Πέμπτης 08/07/2021

➤ Ζητούνται εθελοντές! Ο Γιάννης Μακρυγιάννης, συντάκτης της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», έγραψε στην ιστοσελίδα της άρθρο όπου παραθέτει τα -κατά την άποψή του- «7+1 προβλήματα» με την πανδημία του κορονοϊού.

➤ Αξίζει να διαβάσετε το «συν ένα», το οποίο έχει ιδιαίτερη πολιτική σημασία: «Tο “συν ένα” πρόβλημα αφορά τα ίδια τα εμβόλια και τις εταιρίες: όσα έγιναν π.χ. με το AstraZeneca ήταν ένα καίριο πλήγμα στο πρόγραμμα, οι παρενέργειες που δεν εξηγήθηκαν επαρκώς, αλλά και τα σοβαρά περιστατικά, ακόμη και θάνατοι, προφανώς και πολύ λογικά έπληξαν την προσπάθεια.

➤ Εθελοντές ψάχνουμε, ας γίνει κατανοητό επιτέλους – είμαι ένας από αυτούς, αλλά μου είναι αδιανόητη η άσκηση πίεσης ή η επιβολή υποχρεωτικότητας σε κάποιον να κάνει το εμβόλιο».

➤ Γιατί δεν το έλεγαν από την αρχή; Ψάχνουν εθελοντές, γενναίους, που θα ρισκάρουν τη ζωή τους για να πάει μπροστά η επιστήμη, να γίνουν πειραματόζωα ώστε να σωθούν οι ζωές των πολλών, να πάνε στον Επουράνιο κάποιοι λίγοι άτυχοι, να πάρουν τον ανήφορο οι μετοχές των φαρμακευτικών πολυεθνικών, να κυβερνάει απρόσκοπτα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

➤ Γιατί βρίζουν όταν δεν βρίσκουν αρκετούς γενναίους; Οταν στο στράτευμα ο λοχαγός ψάχνει για εθελοντές και δεν βρίσκει όσους θέλει, δεν καντηλιάζει όλον τον λόχο ούτε αφήνει τους πάντες νηστικούς ούτε μοιράζει κρατήσεις, φυλακές και στερήσεις εξόδου. Αλλάζει την προσέγγισή του. Απλά τα πράγματα.

➤ Πάντως, η κυβέρνηση Μητσοτάκη από την αρχή κιόλας της θητείας της δεν δείχνει να ψάχνει για εθελοντές. Ο νεοφιλελευθερισμός ποτέ δεν ψάχνει για εθελοντές. Ρίχνει κάτω ψίχουλα και αξιώνει από τους πολλούς να συμπεριφερθούν σαν όρνιθες και να σπεύσουν να τα τσιμπολογήσουν.

➤ Για τους υπόλοιπους (και είναι πολλοί αυτοί), που δεν θέλουν ούτε τσιμπολογήματα ούτε οσφυοκαμψίες ούτε όλα όσα έχουν συνηθίσει οι κληρονόμοι κομματιών της εξουσίας, το σύστημα Μητσοτάκη προβλέπει μόνο επιβολή. Μαστίγιο, δηλαδή.

➤ Η κατάρα, όμως, είναι γαϊδάρα και γυρνάει στον αφέντη. Ετσι θα επιστρέψουν πίσω (και με τον αναλογούντα εκλογικό τόκο) οι καμτσικιές που εισπράττει στην πλάτη του επί διετία ο λαός μας.
π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα