ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Παρασκευής 09/07/2021

➤ Στη φωτογραφία βλέπετε τον στρατηγό Φουλχένσιο Μπατίστα (1901-1973). Διετέλεσε δικτάτορας της Κούβας μέχρι να ανατραπεί από τον Φιντέλ Κάστρο.

➤ Μέχρι να γίνει δικτάτορας-πιόνι των ΗΠΑ και στενός συνεργάτης της Μαφίας συνεργάστηκε σχεδόν με ολόκληρο το πολιτικό φάσμα της χώρας του. Ακόμα και οι κομμουνιστές τον είχαν στηρίξει σε κάποια φάση, διότι είχε θεσμοθετήσει μέτρα υπέρ των εργατικών σωματείων.

➤ Στην Ελλάδα τον τελευταίο καιρό σπιλώνεται η μνήμη του στρατηγού Φουλχένσιο Μπατίστα, διότι παραλληλίζονται ο πολιτικός βίος και οι αναπτυξιακές πρωτοβουλίες του με εκείνες της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

➤ Λένε ορισμένοι μηδενιστές και κακόπιστοι πολιτικοί αναλυτές: «Σιγά τα ωά με τα έργα στο Ελληνικό. Καζίνο και ουρανοξύστες έφτιαχνε στην Κούβα και ο Μπατίστα. Ποια η διαφορά;»

➤ Οποιοσδήποτε εχέφρων αναλυτής της εγχώριας και της διεθνούς πολιτικής σκηνής, αλλά και γνώστης της Ιστορίας δεν μπορεί παρά να δηλώσει τον αποτροπιασμό του για τον παραλληλισμό της πολιτικής Μπατίστα με αυτήν των Κουλίστα, διότι αδικεί κατάφωρα τον Κουβανό.

➤ Ο Μπατίστα ήταν ένα φτωχόπαιδο αφρικανικής-ευρωπαϊκής καταγωγής. Ελιωσαν τα νιάτα του στη βιοπάλη όταν δούλεψε στους σιδηροδρόμους, στα λιμάνια, αλλά και σε ραφτάδικο, μέχρι να καταταγεί στον στρατό.

➤ Ο Μπατίστα ήταν κανονικός αυτοδημιούργητος, όχι κληρονόμος της πρωθυπουργίας, σαν τον Κουλίστα. Επιπλέον, παρά τα μελανά σημεία της τυραννικής εξουσίας του (συνεργασία με τη Μαφία, ουσιαστική εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας στις ΗΠΑ), δεν έφτασε ποτέ στο έσχατο κατάντημα να πανηγυρίζει επειδή απέλυσε… καθαρίστριες υπουργείου. Επίσης, δεν πήρε ποτέ παρανοϊκά μέτρα σαν τον Κουλίστα (όχι μουσική στα μπαρ, στους γάμους χορεύουν μόνο τα ζευγάρια κ.λπ.).

➤ Επίσης, για να ανατραπεί ο Μπατίστα χρειάστηκε να κινηθούν εναντίον του μορφές, όπως ο Φιντέλ Κάστρο και ο Τσε Γκεβάρα. Εδώ διαθέτομεν μόνο Τσε Παπάρα…

➤ Κάτω τα χέρια από τον Φουλχένσιο Μπατίστα. Ασχοληθείτε με τα καμώματα του απερίγραπτου Κουλίστα.
π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα