ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Πέμπτης 22/07/2021

➤ Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι ένας λαμπρός αθλητής, με ήθος και αγωνιστικότητα, επιμονή και ακέραιο χαρακτήρα, που αξίζει επαίνους για τις επιδόσεις του.

➤ Θέλοντας κι εμείς οι Ελληνες να νιώσουμε μέσα από εκείνον τη χαρά της επιτυχίας και την ψυχική ανάταση που προσφέρει η διάκριση στον αθλητισμό, τον πιστώνουμε καθ’ ολοκληρίαν στην Ελλάδα. Ομως, κάνουμε λάθος και μας το έχει επισημάνει ρητά ο ίδιος.

➤ Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στις 5 Μαρτίου 2019 στον δημοσιογράφο Μαρκ Σπίαρς (βλ. εικόνα) είχε ξεκαθαρίσει:

➤ «Προφανώς γεννήθηκα στην Ελλάδα και πήγα στο σχολείο στην Ελλάδα. Αλλά στο τέλος της ημέρας, όταν πήγαινα σπίτι, δεν υπήρχε ελληνική κουλτούρα. Είναι μια γνήσια νιγηριανή κουλτούρα. Εχει να κάνει με την πειθαρχία, τον σεβασμό των μεγαλυτέρων σε ηλικία, το να έχεις ήθος.

➤»Προφανώς πολλοί δεν γνωρίζουν από πού κατάγομαι. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η μητέρα μου και ο πατέρας μου προέρχονται από την Ελλάδα, όμως όχι. Οι δύο γονείς μου είναι μαύροι. Και οι δύο γονείς μου κατάγονται από τη Νιγηρία».

➤ Από τα λόγια του, που αξίζει να τα διαβάσουμε ξανά και ξανά μην τυχόν και διδαχθούμε κάτι σημαντικό (όπως για παράδειγμα πώς πετυχαίνει κάποιος στη ζωή του), αξίζει να προσέξουμε το σημείο που λέει ότι όταν πήγαινε στο σπίτι του «δεν υπήρχε ελληνική κουλτούρα. Είναι μια γνήσια νιγηριανή κουλτούρα. Πρόκειται για πειθαρχία, αφορά τον σεβασμό των πρεσβυτέρων, την ύπαρξη ηθών».

➤ Αρα ο Αντετοκούνμπο το ήθος, τον σεβασμό στους μεγαλυτέρους και την πειθαρχία δεν τη βρήκε στην ελληνική κουλτούρα. Αυτές τις αξίες τις θεωρεί σύμφυτες με τη νιγηριανή κουλτούρα.

➤ Επίσης, αναφερόμενος στους γονείς του ο κ. Αντετοκούνμπο ανέφερε ότι είναι μαύροι για να δείξει τη νιγηριανή εθνικότητά τους. Επομένως, ο ίδιος θεωρεί το χρώμα του δέρματος ένα από τα βασικά γνωρίσματα της εθνοτικής καταγωγής.

➤ Σε κάθε περίπτωση αυτός ο ξεχωριστός αθλητής τιμά και την πατρίδα του τη Νιγηρία αλλά και τη χώρα μας με τη σημαία μας, την οποία κρατά υπερηφάνως, και με τις αναφορές που κάνει στην Ελλάδα.
π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα