ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Παρασκευής 23/07/2021

➤ Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος τάχθηκε χθες υπέρ της επέκτασης του μέτρου του υποχρεωτικού εμβολιασμού σε εκπαιδευτικούς, παιδιά, φοιτητές, φαντάρους και ναυτικούς.

➤ Πού τις κληρονόμησε αυτές τις απόψεις για τις υποχρεωτικές ιατρικές πράξεις; Ουδέν σίγουρο. Μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε.

➤ Γι’ αυτό ας θυμηθούμε στην ιστορία του μπαμπά του κ. Πικραμμένου από την περίοδο της Κατοχής, όπως αυτή αναφέρεται στο βιβλίο του Δημοσθένη Κούκουνα «Η ελληνική οικονομία κατά την Κατοχή και η αλήθεια για τα κατοχικά δάνεια»:

➤ «Με την καθοδήγηση του Χέρμπερτ Σβέρμπελ, ο οποίος μόλις λίγους μήνες νωρίτερα είχε διοριστεί ακόλουθος Τύπου στην Αθήνα, αλλά από πολλών ετών είχε πλούσιες διασυνδέσεις με παράγοντες του ελληνικού Τύπου, ο Μάουραχ, ο εκπρόσωπος του Γκέμπελς στην Αθήνα, εκτός άλλων προσώπων, είχε μακρές συζητήσεις με τον Οθωνα Πικραμμένο (σ.σ.: ο πατέρας του Παναγιώτη Πικραμμένου).

➤ Κατέληξαν στην απόφαση να ιδρύσουν από κοινού μια νέα εταιρία, την Α.Ε. “Ενωσις Ελληνικού και Ξένου Τύπου”. Συμφώνησαν ότι η γερμανική κρατική εταιρία θα διατηρούσε το 51%. […] Ο Οθων Πικραμμένος διορίστηκε γενικός διευθυντής της νέας εταιρίας, που δημιούργησε ο ίδιος με τους εκπροσώπους του Γκέμπελς, με τους οποίους και συνεταιρίστηκε, έχοντας ένα σημαντικό ποσοστό στο μετοχικό κεφάλαιο και, φυσικά, στα τεράστια κέρδη του μονοπωλιακού πρακτορείου.

➤ Ο ίδιος κέρδισε πολλά, όχι μόνον από την αποκλειστική διακίνηση των ελληνόγλωσσων και ξενόγλωσσων (κυρίως γερμανικών και ιταλικών) προπαγανδιστικών εντύπων και βιβλίων, αλλά και με τις εκτυπώσεις διάφορων εντύπων για λογαριασμό του κατακτητή, ως ένας από τους βασικούς μετόχους της εταιρίας Πυρσός που ήταν.

➤ Το παλαιό πρακτορείο που είχε μέχρι την αρχή της Κατοχής και που το είχε ιδρύσει ο πατέρας του Τάκης Πικραμμένος το 1927 στεγαζόταν σε τετραώροφο ακίνητο, στην οδό Σωκράτους 43. Βάσει της συμφωνίας που έκανε ο Οθων Πικραμμένος με τους Γερμανούς, ο Πικραμμένος θα εγκατέλειπε την ιδιοκτησία του ακινήτου για να το ρευστοποιήσει.

➤ Το αγόρασε μια εταιρία που μόλις είχε περιέλθει υπό τον έλεγχο των Γερμανών, η ΑΕΜ Βωξίται Παρνασσού, και πλήρωσε 22.000.0000 δραχμές στον μέχρι τότε ιδιοκτήτη του (την οικογένεια Πικραμμένου, που χρησιμοποιούσε τους δύο ορόφους για κατοικία της), αναλαμβάνοντας στη συνέχεια να το ενοικιάσει στη νέα εταιρία, της οποίας γενικός διευθυντής ήταν ο Οθων Πικραμμένος».

➤ Ιδού ποιοι κυβερνούν την Ελλάδα…
π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα