ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Δευτέρας 26/07/2021

➤ Εξι εμβολιασμένοι, μέλη πληρώματος σε πλοίο της γραμμής (το όνομά του γνωστό στους παροικούντες την «Ιερουσαλήμ» της ακτοπλοΐας), νόσησαν από κορονοϊό και εντοπίστηκαν σε έλεγχο που ο καπετάνιος επέμενε να γίνει. Σε άλλο πλοίο της γραμμής, πάλι έπειτα από απαίτηση του καπετάνιου για έλεγχο, εντοπίστηκαν δύο εμβολιασμένοι που νοσούσαν από Covid-19.

➤ Καλό είναι αυτά να τα ανακοινώνουν από μόνες τους οι εταιρίες και να ζητήσουν κάτι απλό και σωτήριο για πολύ κόσμο: πριν τα ταξίδια πρέπει να ελέγχονται και οι εμβολιασμένοι, όχι μόνο οι ανεμβολίαστοι.

➤ Κάποιος που έχει εμβολιαστεί, σε περίπτωση που όλα πάνε καλά και το εμβόλιο δεν προκαλέσει παρενέργειες, μπορεί να νοσήσει από κορoνοϊό και να τον περάσει ελαφρά. Oμως, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μεταδίδει τον ιό.

➤ Και οι εμβολιασμένοι μεταδίδουν τον ιό, αυτό το ξέρουν όλοι και ας λέει μπουρδίτσες ο πρωθυπουργός ότι οι ειδικοί προειδοποιούν πως «ο κορονοϊός χτυπά, πλέον, μόνον τους ανεμβολίαστους». Ο κορονοϊός τούς χτυπά όλους -άλλους περισσότερο, άλλους λιγότερο- και όλοι μπορούν να τον μεταδώσουν.

➤ Καλό είναι ότι ολοένα και λιγότεροι παίρνουν στα σοβαρά τις απολυταρχικές κορόνες του Μητσοτάκη που, κληρονομώντας την πρωθυπουργία, νόμισε ότι κληρονόμησε και την απόλυτη αλήθεια.

➤ Κακό είναι ότι έχει σχηματιστεί σε πολλούς η εντύπωση ότι οι εμβολιασμένοι δεν μεταδίδουν τον ιό, ενώ το χειρότερο όλων είναι η «αμέλεια» της κυβέρνησης να αποφασίσει ότι πριν από το ταξίδι με πλοίο και αεροπλάνο πρέπει να ελέγχονται άπαντες!

➤ Το καθεστώς Μητσοτάκη θέλει να δείξει ότι προσφέρει «προνόμια» στους εμβολιασμένους, εξαιρώντας τους από ελέγχους με μοριακά και rapid τεστ προτού ταξιδέψουν. Όμως, αυτού του είδους οι αποφάσεις ουσιαστικά στρέφονται εναντίον της κοινωνίας.

➤ Η ΕΡΤ, επί προεδρίας Κωνσταντίνου Ζούλα και διευθύνοντος συμβούλου Γιώργου Γαμπρίτσου, γράφει ιστορία. Αντί να μεταδώσει τις εκπληκτικές επιδόσεις του Λευτέρη Πετρούνια στους προκριματικούς των κρίκων, επινόησε μια σειρά από γελοίες δικαιολογίες για τη μη μετάδοση της προσπάθειας του αθλητή μας.
π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα