ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Τετάρτης 28/07/2021

➤ Τώρα στις διακοπές -είτε πάτε κάπου είτε παραμείνετε εντός… έδρας- όταν βρείτε χρόνο, επενδύστε στο διάβασμα. Κλείστε υπολογιστές, αποδράστε από τα ρημάδια τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (νισάφι πια με το ψηφιακό κουτσομπολιό και το ξεκατίνιασμα) και ασχοληθείτε με θέματα ουσίας.

➤ Παλαιότερα στις ΗΠΑ έλεγαν οι βιβλιόφιλοι: «Το χειρότερο βιβλίο είναι καλύτερο απ’ την καλύτερη ταινία». Πού να είχαν δει τι θα συνέβαινε στο διαδίκτυο…

➤ Σήμερον το μενού της στήλης έχει δύο εξαιρετικές προτάσεις. Επενδύστε άφοβα:

➤ Α) Γεώργιος Γράβαλος, «Από τους δώδεκα θεούς του Ολύμπου στους δώδεκα Αποστόλους του Χριστού», εκδόσεις Ιωάννης Στ. Φλαούνας.

➤ Μια εξαιρετική προσπάθεια προσέγγισης και των δομικών στοιχείων που συνέθεσαν το αρχαίο ελληνικό θαύμα και των βασικών χαρακτηριστικών του χριστιανισμού. Ο υποστράτηγος ε.α. Γεώργιος Γράβαλος, που υπογράφει αυτό το σημαντικό πόνημα, γνωρίζει σε βάθος και τις δύο όψεις της Ιστορίας μας και φιλοτεχνεί λιτά και εμπεριστατωμένα την προχριστιανική ελληνική κοσμοθέαση αλλά και τη χριστιανική οπτική που επικράτησε στη συνέχεια. Προτείνεται ανεπιφύλακτα.

➤ Β) Αντώνιος Ξεπαπαδάκος, «Ο Πρωτοεπαναστάτης του 1821 Νικόλαος Σολιώτης», εκδόσεις Πελασγός.

➤ Ο Νικόλαος Σολιώτης έπαιξε πολύ μεγαλύτερο ρόλο στην Επανάσταση απ’ όση του έχει αποδώσει η σύγχρονη ιστοριογραφία. Αυτό το βιβλίο, που εκδίδεται στην επέτειο της συμπλήρωσης 200 ετών από το ξέσπασμα της Εθνεγερσίας, αποτελεί φόρο τιμής στον μαχητή και μυημένο στη Φιλική Εταιρεία Νικόλαο Σολιώτη, ο οποίος στις 14 Μαρτίου του 1821, στις Πόρτες Αγριδίου Καλαβρύτων, σήκωσε πρώτος τα όπλα μαζί με συναγωνιστές του κατά Τούρκων φοροεισπρακτόρων.
π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα