Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2021

Η λύση των ιδιωτικών πανεπιστημίων

Η δημόσια Παιδεία ήταν σχεδόν άγνωστη λέξη στην ελληνική αρχαιότητα. Με την ιδιωτική κατέκτησαν τον κόσμο οι πρόγονοί μαςΨέμα 1): Αν ιδρυθούν ιδιωτικά πανεπιστήμια, θα αποκλείονται οι φτωχοί από την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Απάντηση: Γιατί είναι τόσο σίγουροι οι οπαδοί του άρθρου 16 του Συντάγματα ότι αν ιδρυθούν ιδιωτικά πανεπιστήμια θα κλείσουν τα δημόσια; Πουθενά στον κόσμο δεν έχει γίνει αυτό. Επίσης, δεν είναι και τόσο δωρεάν να είσαι Θεσσαλονικεύς και να σπουδάζεις στην Αθήνα ή στην Κρήτη. Μόνο το ενοίκιο και τα βασικά σου έξοδα φτάνουν και υπερκαλύπτουν το κόστος φοίτησης σε κάποιο ιδιωτικό πανεπιστήμιο. Αξίζει να σημειωθεί ότι και τα δημόσια πανεπιστήμια στην Ελλάδα χρεώνουν κόστος για τα μεταπτυχιακά και το ελληνικό κράτος έχει επιβάλει δίδακτρα στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Επιπλέον, η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων θα βοηθήσει πολύ τους γονείς να κόψουν μαχαίρι τα εξωφρενικά έξοδα των φροντιστηρίων (ελληνική πατέντα αυτό), τα οποία ξεκινούν ακόμα και από την πρώτη δημοτικού. 

Ψέμα 2): Η ίδρυση των ιδιωτικών πανεπιστημίων θα καταστήσει το πτυχίο αντικείμενο συναλλαγής. Ουσιαστικά οι φοιτητές θα αγοράζουν τους τίτλους σπουδών τους. Απάντηση: Σε ποια ιδιωτικά πανεπιστήμια που λειτουργούν στον πλανήτη έχουν σημειωθεί κρούσματα σαν αυτό του θρυλικού ΤΕΙ στις Σέρρες; Μήπως σε κανένα; Μήπως η διαφθορά που επετεύχθη από το Ελληνικό Δημόσιο δεν έχει… κατορθωθεί ποτέ και σε κανένα πολίτευμα – εκτός από εκείνο της καταρρέουσας ΕΣΣΔ; Επίσης, δεν συνιστούν αντικείμενα συναλλαγής τα πτυχία όταν εξαγοράζονται από ανυπόληπτα ιδρύματα ανατολικών χωρών; Κι αν τα «αγοράζεις» από εδώ προσφέροντας πολιτική στήριξη, μετρητούλια, σεξ, συμμετοχή (ήτοι φοιτητική αγγαρεία) σε μαϊμουδισμένα προγράμματα με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση;

Ψέμα 3): Τα ιδιωτικά θα αυθαιρετούν. Ουδείς θα μπορεί να εγγυηθεί για την ποιότητα των σπουδών και του διδακτικού προσωπικού τους. Απάντηση: Στις φωτογραφίες βλέπουμε τις εγκαταστάσεις ελληνικών πανεπιστημιακών ιδρυμάτων με… εγγυημένες ποιοτικές προδιαγραφές, όπου μεταξύ άλλων γίνεται λαθρεμπόριο, τραμπουκισμοί, ξυλοδαρμοί, βιασμοί, εμπόριο ναρκωτικών, παρασκευή μολότοφ και άλλα πολλά.

Συμπέρασμα: Η καρδιά του θηρίου της ελληνικής παρακμής κρύβεται στην Παιδεία και ειδικά στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Μόνο όταν ιδρυθούν ιδιωτικά πανεπιστήμια θα καταρρεύσει το σύστημα που διαλύει το έθνος.

Παναγιώτης Λιάκος

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ