Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2021

ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Δευτέρα 10.12.2018

➥ Η αφίσα του Τσίπρα για την ομιλία του στη Θεσσαλονίκη είναι σαν γραπτό και εικαστικό διαγώνισμα σε σχολή προπαγάνδας (πιθανότατα NLP – NeuroLinguistic Programming, νευρογλωσσικός προγραμματισμός).

➥ Η κυβέρνηση προσπαθεί να επιβάλει στους Μακεδόνες την προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών όχι με καλοπιάσματα (όπως φάνηκε με την πρωτοφανή βαναυσότητα της καταστολής των διαδηλώσεων από τα ΜΑΤ), αλλά με το άγριο.

➥ Γι’ αυτό στην αφίσα επιλέχθηκε να φαίνεται η φάτσα Τσίπρα σε αυστηρό προφίλ και όχι με ανφάς χαμογελαστό, σε σκούρο γαλάζιο φόντο (να ταιριάζει χρωματικά και με το τσουβαλουάζ, ημιτσαλακωμένο σακάκι που φορεί).

➥ Μεγάλο πετράδι στην προπαγανδιστική αφίσα, το μελετημένο σύνθημα: «Ναι (υπογραμμισμένο) στη Μακεδονία της Δημοκρατίας (προσοχή: με κεφαλαίο το Δ, έχει σημασία να είναι κεφαλαίο)». Η πρώτη εντύπωση όσων το διαβάσουν γρήγορα είναι «Ναι στη Δημοκρατία της Μακεδονίας».

➥ Οι Ελληνες έχουν συνηθίσει τα τελευταία χρόνια, όποτε γίνεται μνεία για την παράγκα των ΗΠΑ και του Σόρος στα Βαλκάνια, να ακούν και να διαβάζουν «Δημοκρατία της Μακεδονίας». Γι’ αυτό και το τμήμα μάρκετινγκ της ελληνόφωνης κυβέρνησης, επιδιώκοντας να κεφαλαιοποιήσει την εξοικείωση των Ελλήνων με την αθλιότητα, έγραψε «Ναι στη Μακεδονία της Δημοκρατίας».

➥ Η σειρά των λέξεων «Μακεδονία της Δημοκρατίας – Δημοκρατία της Μακεδονίας» είναι διαφορετική, αλλά η γρήγορη ανάγνωση του διαβάτη οδηγεί στο ίδιο αποτέλεσμα λόγω της αδιάκοπης επανάληψης του «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

➥ Κι αυτό είναι αλήθεια. Οι συριζαίοι και οι συγκυβερνήτες τους επιδιώκουν την αναγνώριση της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας». Αυτό το παραμυθάκι με τη «Βόρεια» θα τελειώσει μόλις κυρωθεί η προδοσία από τη Βουλή μας. Τότε η λέξη «Βόρεια» θα φύγει σαν γυναικείο μουστάκι έπειτα από αποτρίχωση με κερί.

➥ Φυσικά το «Οχι (υπογραμμισμένο) στο μίσος και στον Εθνικισμό (με κεφαλαίο εδώ το Ε, ενώ το μίσος δεν είχε κεφαλαίο το μ)» ταυτίζει την ελληνική θέση της άρνησης και της εναντίωσης στη Συμφωνία των Πρεσπών με το μίσος και τον Εθνικισμό.

➥ Εχει πλάκα να βλέπεις σε εφαρμογή τα τερτίπια των Αμερικανών εμπνευστών των σύγχρονων προπαγανδιστικών μεθόδων. Ακόμη μεγαλύτερη πλάκα έχει όταν τα ακυρώνουν οι λαοί που υπερασπίζονται τα δικά τους συμφέροντα.

π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ