Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2021

ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Πέμπτης 30/07/2020

➥ Νοσταλγικός συμμοριτισμός. Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει κάμπινγκ. Δεν θα κατασκηνώσουν σε έπαυλη ούτε σε κότερο της κυρίας Παναγοπούλου (η θαλαμηγός της είχε χώρο μόνο για τον Τσίπρα, άλλωστε), αλλά σε τόπους φορτισμένους με μνήμες χασούρας.

➥ Το κάμπινγκ της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ θα ξεκινήσει με μια στάση στη θέση «Χάρος», όπου κατά τη διάρκεια του συμμοριτοπολέμου ήταν ένα από τα περάσματα των κατσαπλιάδων (Δημοκρατικός Στρατός, σύμφωνα με τους κομμουνιστές μητραλοίες) προς το Βίτσι.

➥ Από την πλευρά της Αριστεράς, πάντως, είναι καλό (για την επιβίωσή της) που τιμά το ποινικό μητρώο της – ειδικά από τη στιγμή που οι εκπρόσωποι της λουκουμοδεξιάς αντιμετωπίζουν σαν «ανδραγαθήματα» τις αθλιότητες που διέπραξαν οι σλαβοκίνητοι κουκουέδες.

➥ Φυσικά, αυτοί που δεν έχουν πάψει να αναγνωρίζουν και να… τιμούν «τους αγώνες και τις θυσίες» της Αριστεράς τρέμουν να πάνε στα μνημόσυνα των αδικοσφαγμένων από τους οπλατζήδες μην τυχόν και κακοχαρακτηριστούν από τους αποδοχείς κληρονομιάς του Βελουχιώτη.

➥ Νόμπελ αρλούμπας 2020, χωρίς ανταγωνισμό, με απευθείας ανάθεση στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία έγραψε τα ακόλουθα:

«Όταν οι αρχαίοι τόποι, με το ιστορικό βάρος και τον συμβολισμό τους, ανοίγονται στον σύγχρονο πολιτισμό, όταν το πλούσιο πολιτιστικό απόθεμα της χώρας συνδέεται με την τέχνη του καιρού μας και τα μνημεία υποδέχονται τη ζώσα καλλιτεχνική δημιουργία, ο θεσμός των καλοκαιρινών φεστιβάλ αποκτά νέο περιεχόμενο.

Διευρύνεται για να υπογραμμίσει το πόσο γόνιμη μπορεί να γίνει η συνομιλία παρελθόντος και παρόντος, διαστέλλεται για να συνενώσει την πνευματικότητα των αρχαιολογικών τόπων με τη σύγχρονη έκφραση και διαπλατύνει τους ορίζοντες του παρόντος οδηγώντας το προς ένα υποσχετικό, πλούσιο μέλλον».

Όποιος καταλάβει τι ήθελε να πει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας μ’ αυτά τα αλλόκοτα λόγια που αποτελούν άψογα διατηρημένο δείγμα ξύλινης γλώσσας παλαιομαρξικής κοπής και κατορθώσει να το εξηγήσει και σε εμάς κερδίζει μισό κιλό μπαγιάτικα τουλουμπάκια από συνοικιακό ζαχαροπλαστείο.
π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ