Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2021

ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Τετάρτη 05.12.2018

➥ Επτακόσιοι δεκαεπτά πλειστηριασμοί αύριο. «Κανένα σπίτι στα χέρια ιδιοκτήτη»! Από τον νόμο Κατσέλη έμεινε να προστατεύεται μόνο η Κατσέλη.

➥ Το σφυροδρέπανο, το σύμβολο που τόσο λάτρεψαν οι μπολσεβίκοι (κρυφοί και φανεροί), υποτίθεται ότι εξέφραζε τον αγρότη (δρεπάνι) και τον εργάτη, οικοδόμο, σιδηρουργό (σφυρί). Αλλος ήταν ο συμβολισμός, όμως. Το δρεπάνι ήταν του Χάρου και το σφυρί του δημοπράτη.

➥ Ο Ζάεφ είπε αυτό ακριβώς που έλεγαν και οι διαδηλωτές στα συλλαλητήρια για το Μακεδονικό: ότι θα καταντήσουμε να διδάσκεται η γλώσσα της σκοπιανίας στη Μακεδονία.

➥ Με φαρδιά πλατιά τζίφρα Κοτζιά και τα διάπλατα χαμόγελα Τσίπρα, η Ελλάδα πάει στο σλαβικό ενεχυροδανειστήριο για να ξεπουλήσει Ιστορία, εθνικά συμφέροντα και πολιτισμό σε τιμή φο μπιζού και όχι χρυσού.

➥ Ενα από τα πολλά εξοργιστικά της υπόθεσης είναι ότι οι Σκοπιανοί και οι λοιποί σλαβανάκατοι είναι κλεπταποδόχοι. Αυτό που ξεπουλά ο ΣΥΡΙΖΑ το κλέβει από τις προηγούμενες γενιές των Ελλήνων, που αγωνίστηκαν και θυσίασαν τις ζωές τους για το έθνος, από τους τωρινούς, που έδειξαν εν σώματι ότι διαφωνούν με τη Συμφωνία των Πρεσπών, και από τους επόμενους, που θα κληθούν να ανατρέψουν παγιωμένες καταστάσεις.

➥ Παρακολουθώντας τα τεκταινόμενα στη Γαλλία, τη σύγκρουση των «κίτρινων γιλέκων» με το νεοταξικό και φορομπηχτικό καθεστώς Μακρόν, δεν μπορεί παρά να σκεφτεί κάποιος ότι το «Ελλάς – Γαλλία συμμαχία!» μπορεί να αποτελέσει μια καλή ευχή για τη χρονιά που έρχεται.

➥ Ο Τσίπρας ψάχνει σε όρη, λόφους και στα νησιά κτηνοτρόφους με ομόλογα ΣΥΡΙΖΑ στο χέρι, τα οποία θα εξαργυρώνονται (μάλλον, ίσως, ενδέχεται, πιθανά) μέχρι την ημέρα της κάλπης. Υποσχέθηκε έκτακτη οικονομική βοήθεια ύψους 42.000.000 ευρώ σε κτηνοτρόφους των ορεινών, μειονεκτικών και νησιωτικών περιοχών.

➥ Αστράφτει ο Ολυμπος, βροντάει η Γκιώνα, στέλνουν αμέτρητο το μετρητό. Ξαναζωντάνεψε παπατζιλίκι, το μούσι δίμετρο, ψεύτρα ψυχή. Στ’ άρματα, στ’ άρματα, στης κάλπης αγώνα, για μια κυβέρνηση aristera…

➥ Εχουμε σπάσει κάθε ρεκόρ Γκίνες στην αφέλεια. Εμείς, που είμαστε γάτουλες και πονηροί, στηρίξαμε με τον χρυσό μας (ακόμα και με τα ξεριζωμένα χρυσά δόντια μας) την τουρκική οικονομία. Λένε ότι ο ελληνικός χρυσός που έχει διοχετευτεί στην Τουρκία φτάνει το μισό δισ. ευρώ!

➥ Σίγουρα έχεις εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη (αν είσαι ο Ριχάρδος).

π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ