Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2021

ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Τρίτη 08.01.2019

Η Ryanair παράτησε σαν σακιά με πατάτες τους επιβάτες που είχαν προορισμό τη Θεσσαλονίκη στην Τιμισοάρα της Ρουμανίας…… Κι αντί η υπόθεση να λυθεί από το κράτος με την επιβολή της προσηκούσης «καμπάνας» (μεγέθους καθεδρικού ναού), αρχίσανε τα σούξου μούξου, τα λογάκια.

Η εταιρία, η οποία -έτσι που το πάει- δεν αποκλείεται να οργανώνει πτήσεις χωρίς… αεροπλάνο (του τύπου «πέτα μόνος σου») για να χαμηλώνει το κόστος, χαμηλώνει και τα στάνταρ της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Και η φιλελέδικη σύναξη αυτοδιορίστηκε συνήγορος της εταιρίας, με το ακαταμάχητο επιχείρημα του «ανταγωνισμού» που «ρίχνει τις τιμές». Κοντολογίς, αν δεν πετάξεις σαν σακιά τους επιβάτες στην Τιμισοάρα, δεν θα πέσουν οι τιμές.

Και αν, ρε μάγκα μου, γίνει το αντίθετο; Αν πέσει το πρεστίζ της εταιρίας – αυτός ο άυλος τίτλος της αξιοπιστίας, που αποτελεί το βασικό περιουσιακό στοιχείο της; Τότε να δεις πώς πέφτουν όχι οι τιμές, αλλά οι μετοχές…

Για αρχή η Ryanair θα κληθεί να πείσει όχι το επιβατικό κοινό, αλλά τα δικαστήρια. Υπάρχουν πληροφορίες ότι ορισμένοι ταξιδιώτες που ταλαιπωρήθηκαν σκοπεύουν να κινηθούν νομικά και να ζητήσουν αποζημιώσεις από την αεροπορική εταιρία.

Ανταγωνιστικό, πάντως, θα ήταν να αλυσοδένονται οι επιβάτες στον χώρο των αποσκευών (να έχουν και τσάμπα οξυγόνο να αναπνέουν) και ταυτόχρονα να κάνουν ποδήλατο για να παράγουν ηλεκτρική ενέργεια, ώστε να γεμίζουν και μπαταριούλες για να τις πουλά η εταιρία. Πόσο θα κόστιζε ένα τέτοιο εισιτήριο;

Αρκετοί εκ των φιλελέδων πάσχουν από αυτοκτονικό ιδεασμό και δεν το γνωρίζουν. Οσα λένε και πρεσβεύουν οδηγούν σε μια «ζουγκλοποίηση» της κοινωνίας και σε ουσιαστική επιστροφή στη δουλοκτητική κοινωνία. Κι οι περισσότεροι απ’ όσους αγωνίζονται για την «αυτορρύθμιση» (δηλαδή απορρύθμιση) της αγοράς προορίζονται για δούλοι, όχι για αφέντες.

Κακά τα ψέματα. Υπάρχουν δούλοι, υπάρχουν κι αφέντες, και είναι λάθος οι δούλοι να ρητορεύουν σε βάρος των δικών τους συμφερόντων – κάτι που συμβαίνει μόνο στους δούλους. Οι αφέντες έχουν σταθερή ιδεολογία: το χρήμα.

π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ