Παρασκευή, 23 Απρ 2021

Κράτος – χαρτί υγείας, σημειώσατε 2

Δύο φωτογραφίες ισοδυναμούν με συνήθειες 400 ετών Τουρκοκρατίας και με μπόλικα ρολά για να σκουπιστούν οι Αρχές…Τα στιγμιότυπα που βλέπετε ελήφθησαν την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου του σωτήριου έτους 2017 στο απαστράπτον δουκάτο Πατούλη, το οποίο εκτείνεται από τα στούντιο των τηλεοπτικών διαύλων που φιλοξενούν την εξοχότητά του μέχρι τις εσχατιές του μαγευτικού Αμαρούσιου. 

Ο ακριβής τόπος της απαθανάτισης των φωτογραφιών είναι η οδός Σαλαμίνος, όπισθεν της πλατείας Αγίας Λαύρας. Ακολουθεί μια σύντομη περιγραφή του εκθέματος: Δαιμόνιος Ελλην επιχειρηματίας, αγνοώντας τους δεσμούς μας με τα ήθη και τα έθιμα του προχριστιανικού κόσμου, δεν εμπιστεύεται τη μαντική. Δεν διανοήθηκε καν να πάει στο μαντείο των Δελφών για να πάρει χρησμό από τον Λοξία για τις επιτρεπόμενες ώρες φορτοεκφόρτωσης, για τις προβλεπόμενες ποινές του ΚΟΚ αλλά και για το ευρύτερο νομικό πλαίσιο που διέπει τις δημόσιες, ιδιωτικές, εθνικές οδούς, τις ρούγες και τα σοκάκια. Ούτε άφησε αναθήματα στο ικέσιο Δία για να του βρει μόνιμο χώρο παρκαρίσματος για το επαγγελματικό και το ιδιωτικό όχημά του. Χρησιμοποίησε τα προϊόντα που πουλάει για να κάνει τη δουλειά του, χωρίς να πολυσκοτιστεί για αναχρονιστικά ζητήματα, όπως ο νόμος και η βολή των άλλων. Και ποιοι είναι οι άλλοι; «Η κόλαση», όπως έγραφε ο Ζαν Πολ Σαρτρ. Και ποιος νοιάζεται για τη βολή της κόλασης και των άλλων; Ουδείς εμπορευάμενος χαρτιά υγείας πρέπει να ενδιαφερθεί για τέτοια. Το μόνο που ένοιαξε τον συγκεκριμένο έμπορο ήταν να χρησιμοποιήσει τα χαρτιά υγείας όπως οι Γερμανοί «τα δόντια του δράκοντα» στη Γραμμή Ζίγκφριντ και στο Τείχος του Ατλαντικού. Τα «δόντια του δράκοντα» ήταν πυραμίδες από ενισχυμένο σκυρόδεμα, ύψους περίπου ενός μέτρου, που τοποθετούνταν στα σημεία από όπου οι Γερμανοί στρατηγοί φοβούνταν προέλαση εχθρικών αρμάτων. Τα εχθρικά τανκς ακινητοποιούνταν λόγω των πυραμίδων και εκεί αναλάμβαναν οι χειριστές αντιαρματικών όπλων.

Ετσι, ο δαιμόνιος Ελλην ανταγωνιστής (στη στρατηγική τέχνη) του Ρόμελ τοποθέτησε τα χαρτιά υγείας για να αναχαιτίσει απόβαση εχθρικού οχήματος σε θέση που θεωρεί δική του. Θα αντισταθεί ηρωικά μέχρι του τελευταίου ρολού χαρτιού υγείας στις απόπειρες άλλων να κατακτήσουν το οχυρό του.

Παναγιώτης Λιάκος

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ