Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2021

Πανελλήνιος θρήνος: Δυσλειτουργία του TAXIS

Πάνω που ήρθε η ανάπτυξη κι ήμασταν έτοιμοι να χρυσώσουμε το κράτος, χαλάσανε τα ιντερνέτια της ΕφορίαςΤι μπορεί να πάει στραβά στη ζωή; Εσφαλμένη ερώτηση. Η ορθή είναι τι μπορεί απ’ όλα να πάει σωστά. Κι ένα από τα σωστά είναι να έχει πάει κάτι λάθος με την Εφορία. Χθες, Δευτέρα 22 Οκτωβρίου του σωτήριου έτους 2018, οι κινούμενοι στόχοι της Εφορίας, οι φορολογούμενοι, έλαβαν μια ηθική ικανοποίηση, επισκεπτόμενοι στην ιστοσελίδα της το περιβόητο σύστημα TAXIS (http://www.gsis.gr). Εκεί διάβασαν τα ακόλουθα: «Δευτέρα 22/10/2018 08:00: Μη διαθεσιμότητα των ηλεκτρονικών εφαρμογών τη Δευτέρα 22/10/2018. Εργαζόμαστε για την αποκατάσταση του προβλήματος. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας». Από το μήνυμα της αιμοποτικής ιστοσελίδας αξίζει να μνημονευτούν τα εξής: 

1) Πλήρης αδιαφορία για το περιεχόμενο του μηνύματος προς τους χρήστες. Το «Δευτέρα 22/10/2018» επαναλαμβάνεται δύο φορές μέσα σε μια αράδα με τη λογική «σιγά, μωρέ, τώρα μη ζητάτε και καλλιγραφίες από της μυλωνούς τον σέρβερ».
2) Το ακούσιο δούλεμα του «Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας». Λες και έχουν ζητήσει ποτέ την κατανόησή μας για να την έχουν. Λεφτά ζητούν με το περίστροφο του νόμου στο χέρι. Οι Ελληνες υποχρεούνται διά νόμου να μεταβιβάσουν τις περιουσίες τους στο κράτος και το κράτος στη συνέχεια να τις περάσει στους ξένους και τους ντόπιους κλεφταράδες συνεργούς τους. Οπως αποκαλύφθηκε από τα προσχέδια Προϋπολογισμών του 2019 που κατατέθηκαν στην Κομισιόν από 19 χώρες μέλη της Ε.Ε., «η Ελλάδα είναι η χώρα με τη βαρύτερη έμμεση φορολογία στην ευρωζώνη και θα παραμείνει στην 1η θέση και για το 2019». Επίσης «σκίζουμε» σε ασφαλιστικές εισφορές, αφού η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη πεντάδα των χωρών-μελών της ευρωζώνης για το έτος 2018.

Δεν δείχνουμε κατανόηση στη δυσλειτουργία του χαρατσοσάιτ. Θα μπορούσες να χαρακτηρίσεις το συναίσθημα αυθεντική, πηγαία και ανυπόκριτη χαρά. Φυσικά, αυτή η χαρά δεν είναι μεγάλη σαν αυτήν εκείνων που ζουν σε βάρος μας, αλλά κάτι είναι κι αυτό. Από το ολότελα, καλή κι η δυσλειτουργία του TAXIS…

Παναγιώτης Λιάκος

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ